Haberler

Tev'den Üstün Başarı Bursu

* Türk Eğitim Vakfı bu yıl 56 öğrenciye 'Üstün Başarı Bursu' verdi.

* Türk Eğitim Vakfı bu yıl 56 öğrenciye 'Üstün Başarı Bursu' verdi.

TEV Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç,

"Üstün başarı bursu kazanan gençlerimizin öğrenimini tamamladıktan sonra hızlı adımlarla ilerleyerek, memleketimizin seçkin kurum ve kuruluşlarında önemli görevler üstleneceklerine ve bu vazifelerini hakkıyla, başarıyla ifa edeceklerine olan inancımız tamdır"

Haber: Gülseli KENARLI - Kamera: Yaşar KAÇMAZ / İstanbul DHA

Türk Eğitim Vakfı (TEV) Üstün Başarı Bursiyerlerini açıklandı. Divan İstanbul City Otel'de düzenlenen bir basın toplantısıyla 2016 yılında burs kazanan 56 öğrenci tanıtıldı. Toplantıya, TEV Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, TEV Mütevelli Heyeti Başkanı Rona Yırcalı, TEV Genel Müdürü Yıldız Günay ve TEV Müdür Yardımcısı Güsel Bilal'in yanı sıra, burs kazanan öğrenciler, bağışçılar ve eski bursiyerler katıldı.

ÖMER KOÇ'TAN ATATÜRK ÖĞÜDÜ

Toplantıda bir konuşma yapan Türk Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, 'Bir ülkenin sahip olduğu en önemli sermaye geleceğini şekillendirecek olan gençlerin bilgi ve yetenekleridir. Bu bilinçle kurulduğumuz 1967 yılında beri Türk Eğitim Vakfı olarak gençlerimizin eğitimine destek vererek, ülkemizin aydınlık yarınları için çalışıyoruz. Son bir yılda İzmir ve Trabzon'dan sonra bir TEV kız öğrenci yurdu açtık. Kız öğrencilere fırsat eşitliği sunacak bir kız öğrenci yurdunu memleketimize kazandırdık. Gençlerimize bugüne kadar yurt içinde 223 bin 600, yurt dışında ise 1665 burs imkanı sağladık. 2015-2016 öğretim yılında yurt içinde 6 bin 240, yurt dışında ise 165 gencimiz TEV'in yüksek lisans ve doktora bursları ile eğitimlerine devam ediyor. Üstün başarı bursu kazanan gençlerimizin öğrenimini tamamladıktan sonra hızlı adımlarla ilerleyerek, memleketimizin seçkin kurum ve kuruluşlarında önemli görevler üstleneceklerine ve bu vazifelerini hakkıyla, başarıyla ifa edeceklerine olan inancımız tamdır. Bu parlak öğrencilerimize Atatürk'ün şu öğüdünü hatırlatmak isterim; hiçbir şeye ihtiyacımız yok, yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır, çalışkan olmak. Zira, zeka, kabiliyet çalışmadan maalesef kifayet etmiyor. Türk Eğitim Vakfı olarak kendilerini tebrik ediyorum ve gelecek çalışmalarında da başarılar diliyorum. TEV'i bugünlere getiren, destekleyen, ülkemizin geleceğini, kalite ve yaygın eğitimde gören değerli bağışçılarımızın guru günüdür. Gerek menkul, gerek gayrimenkul varlıklarını vakfımıza bağışlayarak, bireysel imkanlarını seferber ederek, ülkemizin eğitimine büyük hizmet veren tüm hayırsever bağışçılarımıza teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum. Ebediyete intikal eden bağışçılarımızı da rahmetle yad etmek isterim" diye konuştu.

BURSİYERLER TANITILDI

Ömer Koç'un konuşmasının ardından burs kazanan öğrenciler tanıtıldı. Öğrenciler teker teker kürsüye çıkarak konuşma yaptı. Üniversite sınavı öncesinde annesini kaybeden bursiyerlerden, İstanbul Bilgi Üniversite Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Psikoloji öğrencisi Cansın Coşkunyürek, 'Kendi alanımda başarılı, ülkem için faydalı bir psikolog olma yolunda ilerlerken, atacağım sağlam adımlarda ve alacağım sağlam kararlarda TEV ailesinin arkamda olduğunu bilmek gerçekten çok büyük bir şans" dedi.

TEV'in ilk engelli bursiyeri Uludağ Üniversitesi TIP Fakültesi öğrencisi ilk engelli burisyer Mert Canbek ise, 'Bedenimin diğer bedenlerden farklı olduğunu anladığım anda itibaren bir soru sordum hep; neden' Uzun süre yakındım. Daha sonra engelimi avantajıma kullanabileceğimi fark ettim. Elbette herkesin farklılıkları mevcut, 5 parmağın 5'i bir değil, benimki gerçekten bir değil. Ama gökkuşağının güzelliği renkleri karıştırmadan, ayrı ayrı, teker teker sunması değil mi? Ben hayat denen bu kocaman gökkuşağı içinde rengimi engelli bir doktor, protez uzmanı olarak göstermek istiyorum" ifadesini kullandı.

ESKİ BURSİYERLERDE KATLDI

Toplantıya, TEV'in bursuyla üniversiteyi bitiren, eski bursiyerlerde katıldı. Eski bursiyerlerden Coco Cola Türkiye Marka Müdürü Ali Rıza Sancar da toplantıda bir konuşma yaptı. Sancar, 'Hayatım boyunca para kazanmak için çalışmıştım. İlk kez Türk Eğitim Vakfı'nın maddi desteği sayesinde, değerli bağışçıların katkıları sayesinde çalışmadan sadece eğitimime odaklanıp ilerleyebilirdim. Türk Eğitim Vakfı'nın bana verdiği bu olanak aslında benim kendimi daha da geliştirmem için çok önemli bir fırsattı. Bu fırsat sayesinde ben bugün Türkiye'nin en büyük şirketlerinden bir tanesinde, dünyanın en büyük içecek şirketinde marka müdürü olarak çalışıyorum. Benimle beraber kardeşlerime, kardeşlerimle beraber, arkadaşlarıma, kuzenlerime benimde maddi olarak katkı sağlama imkanım oldu. Liderlik özelliğimi geliştirerek umuyorum ki bir gün burada yer alan birçok kişi gibi Türkiye'nin önde gelen liderlerinde biri olma yolunda devem edeceğim" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (1)

Beren:

Adam saten yakisiki bide sesi güzel ay resmen aşık olduk ömer beye

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title