Haberler

Tet Ticaret Heyeti Paraguay ve Uruguay'ı Ziyaret Etti

Güncelleme:

Elektrik-Elektronik ihracatçıları Latin Amerika pazarına odaklandı

Yılsonu ihracat hedefine kilitlenen elektrik elektronik sektörü yeni pazar arayışlarına hız verdi. Ekonomi Bakanlığı'nın "Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği" tebliği kapsamında Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği (TET) öncülüğünde Paraguay ve Uruguay'a ticaret heyeti düzenlendi. Heyete katılan firmalar, Güney Amerika Ortak Pazarı (MERCOSUR) üyesi bu iki ülkedeki potansiyelin yüksek olduğunu dile getirdi. Türkiye'nin MERCOSUR ile Serbest Ticaret Anlaşmasının olmayışı ve Türk ürünlerinin uzaklık nedeniyle yeterince tanınmaması en büyük dezavantajlar olarak sıralandı.

Elektronik, kablo, elektrik üretim ve dağıtım ekipmanları sektörlerinde faaliyet gösteren 10 firma, Güney Amerika ülkeleri Paraguay ve Uruguay'ı kapsayan ticaret heyetinde toplam 97 ikili görüşme gerçekleştirdi. Güney Amerika pazarını yakından izleyen TET, ticaret heyetleri ile firmaların ihracat potansiyelini artıracak ülkelerle ilişkilerinin geliştirilmesini hedefliyor.

Paraguay ve Uruguay, Güney Amerika Ortak Pazarı'nın (MERCOSUR) diğer tam üyeleri Brezilya ve Arjantin ekonomileri kadar büyük ölçekli olmasalar da büyüme trendleriyle Güney Amerika'nın gelişmekte olan ülkeleri arasında yer alıyor. Türkiye ile olan ticaret hacimleri de yıllar içinde artış eğilimi göstermekte. 2014 yılının ilk yarısında Türkiye'nin Paraguay'a 531 milyon, Uruguay'a ise ihracatı 3 milyar dolar dolaylarında gerçekleşti. Her iki ülkeye ihracatımızda en büyük payı beyaz eşya ve elektronik alt sektörleri aldı.

Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği (TET) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Kavaklıoğlu, Paraguay ve Urugay'ı kapsayan ticaret heyetinin sonuçları bakımından olumlu geçtiğini belirterek, "Üretimin oldukça kısıtlı olduğu her iki ülkede Türk firmalarımızın ihracat bağlantıları kurmaları açısından önemli bir adım attık. Pazarı tanımak ve kendimizi tanıtmak için iyi bir başlangıç yaptık. Güney Amerika pazarında sabırlı olmak ve bölgenin koşullarını doğru analiz etmek gerekiyor. Brezilya ve Arjantin, Paraguay ve Uruguay'da güçlü bir role sahip ancak Türk elektrik-elektronik firmaları, orta ve uzun vadede Brezilya ve Arjantin'in yerini alabilecek kapasitede" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güney Amerika Paraguay Türkiye Uruguay Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title