Haberler

TESK Genel Başkanı Palandöken: "İstihdam Oluşturan Emekliler Desteklenmeli"

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel başkanı Bendevi Palandöken, “Yeni çıkan Perakende Yasası esnaf işyeri açılışlarını kolaylaştırmıştır.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel başkanı Bendevi Palandöken, "Yeni çıkan Perakende Yasası esnaf işyeri açılışlarını kolaylaştırmıştır. Bilhassa genç işsizlik oranının düşürülmesi için hizmet sektörünün genişlemesi olumlu katkı sağlayacaktır. Eğer esnaf ve sanatkarın işyeri açması teşvik edilirse işsizliği absorbe edecek güç olacaktır" dedi.

2015 yılının ilk iki ayında 42 bin 785 esnafın işyeri açarak hem ekonomiye hem de istihdama katkı sağladığını söyleyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Esnaf ve sanatkar kendi küçük sermayesi ile 200 bin 235 işyeri açarak hem kendine hem de yanında çalıştıracaklarına istihdam yaratmıştır. Ülkemizdeki istihdamın yüzde 99,2'sini KOBİ'ler karşılamaktadır. Esnaf devletten iş istemiyor, destek bekliyor" ifadesini kullandı.

"ESNAF İŞVEREN KONUMUNDA"

Emekli olup da çalışan esnaflardan sosyal güvenlik destek primi (SGDP) kesilmesinin bir nevi cezalandırma olduğunu vurgulayan Palandöken şunları dedi:

"Esnaf ve sanatkarlar el emeği ile çalışır ama aynı zamanda işverendir. SGDP kesilmesindeki amaç iş gücüne katılması beklenen gençlere yer açmaktı. Fakat emekli olduğu halde çalışmaya devam eden esnaf ve sanatkarlar, genç işgücünün önünü kapatmak yerine, tersine onlara iş imkanı oluşturmaktadır. Bu nedenle, emekli esnaf ve sanatkarlardan sosyal güvenlik destek primi almak, gençlere iş imkanı sağlayan bir kesimi ödüllendirilmesi gereken yerde cezalandırmak anlamına gelmektedir. Bu nedenle, sosyal güvenlik destek primi (SGDP) uygulaması tamamen kaldırılmalıdır." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Bendevi Palandöken Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title