Haberler

TESK Genel Başkanı Palandöken Açıklaması

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, iç tüketimin artması için evlilik harcamalarının canlandırılması gerektiğini belirterek, "Geçen yıl verilen evlilik kredisi piyasaları oldukça canlandırmış ve gençlerin yuva kurması sağlanmıştı.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, iç tüketimin artması için evlilik harcamalarının canlandırılması gerektiğini belirterek, "Geçen yıl verilen evlilik kredisi piyasaları oldukça canlandırmış ve gençlerin yuva kurması sağlanmıştı. Onun için evlilik kredisi yeniden aktif hale getirilmelidir" ifadelerini kullandı.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, düğün harcamalarının, mobilya, beyaz eşya, kuyumcu gibi 20 farklı sektörden binlerce esnaf ve sanatkar ile işletmeyi yakından ilgilendirdiğini belirtti.

Söz konusu harcamaların toplam 15 milyar liralık sektör grubunun canlanması anlamı taşıdığına dikkati çeken Palandöken, bu durumun gerek ilgili sektörlerde faaliyet gösteren sanayicilere gerekse esnaf ve sanatkara büyük katkı sağlayacağını vurguladı.

Türkiye'nin ekonomik büyümesi için iç tüketimin önemli olduğuna, bunun için de evlilik harcamalarının canlandırılması gerektiğine işaret eden Palandöken, "Geçen yıl verilen evlilik kredisi piyasaları oldukça canlandırmış ve gençlerin yuva kurması sağlanmıştı. Onun için evlilik kredisi yeniden aktif hale getirilmelidir" değerlendirmesinde bulundu.

Geçmiş yıllarda 25 yaşın altındaki çiftlere faizsiz evlilik kredisi verilmesinin iç piyasaya olumlu etkiler yaptığının altını çizen Palandöken, şunları kaydetti:

"Aynı şekilde durgun piyasaların canlanması için acilen 25 yaş ve üzerindeki gençlere 15 bin lira evlilik kredisi verilmeli. Üniversite mezunları için ise yaş sınırı 26 olmalı. Kredinin geri ödemesi 2 sene sonra başlamalı. En önemlisi genç çiftlerin ekonomik durumuna göre taksitlerin ayarlanması krediyi cazip hale getirecektir."

Kaynak: AA / Ekonomi

Bendevi Palandöken Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title