Haberler

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken Açıklaması

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “E ticaret esnaf ve sanatkârımız ile KOBİ’lerimizin yeni pazarlar bulmasına, markalaşmasına ve tanıtımına yardımcı olan bir yöntemdir.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "E ticaret esnaf ve sanatkarımız ile KOBİ'lerimizin yeni pazarlar bulmasına, markalaşmasına ve tanıtımına yardımcı olan bir yöntemdir. Artık teşvik verilirken teknoloji kullanımı belirleyici olacak" dedi.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Palandöken, " Türkiye'de internet kullanıcı sayısı 37 milyonu, sanal mağazalarda satış yapan site sayısı da 15 bini geçti. E-ticaret geçen yıl yapılan 41 milyar 883 milyon TL'lik satış hacmiyle perakende sektörünün önemli bir parçası oldu. Esnaf ve sanatkarımız ile KOBİ'lerimizin yeni pazarlar bulmasına, markalaşmasına ve tanıtımına yardımcı olan bir yöntemdir. Artık teşvik verilirken teknoloji kullanımı belirleyici olacak" dedi.

Büyük şehirlerde hacmi büyüyen e-ticaretin hızla Anadolu'ya da yayılmaya başladığını belirten Palandöken, "Yeni pazarlara açılma, satışları büyütme ve yeni markalar yaratmanın bir yolunun e-ticaretten geçtiğini artık herkes öğrenmeye başladı. E-Ticaret 2014 yılında yüzde 25 büyüdü. Bu sene Anadolu'da ticaret yapan KOBİ'ler pazarlarını müşteri sayılarını artırmak, markalaşmak hatta dünya piyasalarından müşteri bulmak için sanal sitelerden satış yapmaya başladılar. Aracının olmaması, stok, kira, eleman gibi operasyon maliyetlerini düşüren bir sektör. Bilinen büyük firmalarımız bile AVM'lerde yüksek maliyetle kiraladıkları dükkanlarından daha fazla ciroyu kurdukları sanal mağazalardan sattıklarını söylüyorlar" dedi.

Elektronik Ticareti Düzenleyen Kanun ile e-ticaret firmalarına müşterilerinin kişisel bilgilerini 1 Mayıs 2015 tarihinden itibaren koruma yükümlülüğü getirildiğini hatırlatan Palandöken, "Güvenilir sitelerden alışveriş yapmak bundan sonra çok önemli olacak. Bu Kanun çerçevesinde yapmış olduğu işlemler nedeniyle elde ettiği kişisel verilerin saklanmasından ve güvenliğinden sorumludur ifadesi ile Türkiye'de faaliyet gösteren yaklaşık 15 bin e-ticaret firması müşterilerinin kişisel bilgilerini 1 Mayıs 2015 tarihinden itibaren korumakla yükümlü olacaktır. Bunu güvenlik sertifikası alarak sağlayabilirler" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bendevi Palandöken 1 Mayıs Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title