Haberler

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken Açıklaması

Ankara Kamyoncular ve Kamyonetçiler Odası Başkanı Ali Tokgöz’ü ziyaret eden ve kamyoncu esnafının sorunları hakkında görüşen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, K Türü yetki belgelerinde mutlaka devir hakkı verilmesi gerektiğini söyledi.

Ankara Kamyoncular ve Kamyonetçiler Odası Başkanı Ali Tokgöz'ü ziyaret eden ve kamyoncu esnafının sorunları hakkında görüşen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, K Türü yetki belgelerinde mutlaka devir hakkı verilmesi gerektiğini söyledi.

Kamyoncu esnaflarının her aldıkları yükün yeni bir hayata başlangıç olduğunu ifade eden Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Kamyoncu esnafımızın zor durumda olduğunu biliyoruz. Kamyoncu esnafımız zor şartlarda çalışıyor. Kazandığını akaryakıta ve yedek parçaya ancak yetiştirerek kıt kanaat geçimini sağlıyor. Bu arada da kurallara ve kanunlara uyarak iş yapma umuduyla 17 bin lira para vererek K türü taşıma belgelerini alıyor. Zamanla artık bu işten istediğini elde edemediği veya yaşının ilerlemesi ve sağlık nedenleri ile işi bırakmak isteyince daha geçerlilik süresi dolmamış olan bu yetki belgelerini devredemediği için 17 bin lira bir anda havaya uçmuş oluyor. Acilen bu yetki belgelerine devir hakkı verilmeli" dedi.

Ankara Kamyoncular ve Kamyonetçiler Odası Başkanı Ali Tokgöz'ün haklı serzenişine mutlaka kulak verilmesi gerektiğinin altını çizen Palandöken, "Zor çalışma koşullarında aldıkları yükü zamanında, sağlam bir şekilde yerine ulaştırma sorumluluğunu omuzlarında taşıyan şoför esnafı işine ömrünü vermiş. Bir belge verildiği zaman bunun süresi olmaz. Bu işi ciddi yapanlar için K belgeleri 5 yıl sonunda ücretsiz uzatılmalı. Ayrıca bir aracı olana da 17 bin liraya belge veriliyor, 100 tane aracı olana da 17 bin liraya belge veriliyor. Bu haksızlığın mutlaka önüne geçilmelidir. Şoför esnafımızın çoğu yaptığı işten yeteri kadar para kazanamadığı için lastik parasını çıkaramaz durumda. Çünkü dünyanın en pahalı akaryakıtını ve yedek parçasını kamyoncu esnafımız kullanmaktadır. Taşımacı esnafının ilk önce taşıma ücretleri günün şartlarına uygun olarak belirlenmeli, esnafın geçinmesi sağlanmalıdır" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bendevi Palandöken Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title