Haberler

TESK Başkanı Palandöken: Şehrin Kimliğini Esnaflar Oluşturur

Güncelleme:

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Ekonominin barometresi olan esnaf ve sanatkara, TOKİ kentsel dönüşüm bölgelerinde mutlaka yer vermelidir." dedi.

Şehirlerin kimliğini oluşturan belli başlı özelliklerin başında yöresel yemek, giysi ve takılar ile esnaf çarşılarının geldiğini söyleyen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Ekonominin barometresi olan esnaf ve sanatkara, TOKİ kentsel dönüşüm bölgelerinde mutlaka yer vermelidir. Kentler bina doldu. Sadece yüksek binalardan ibaret olan yerleşim yerlerinde esnaf mahalleleri kurarak kent dokusu korunmalı" dedi.

Halka sağlanan olanakların, esnafa da uygulanmasını isteyen TESK Genel Başkanı Palandöken, şunları dedi:

"Şehirlerin çehrelerini değiştiren, hava sirkülasyonunu engelleyen TOKİ yapılaşmaları, kent dokusunu koruyan esnaf mahalleleri ile dengelenmelidir. Uygun fiyat ve avantajlarla halkımızın ev almasını sağlayan TOKİ, 8 yılda 81 ilin 800 ilçesinde 2 bin 992 şantiyede 633 bin 336 konut üretti. Bu rakam, 100 bini aşkın nüfuslu 25 şehre denk geliyor. Şehirlerin karakteristiğini en iyi esnaf dokusundan anlarız. TOKİ şehir gibi kurduğu mahallelerde halka hizmet verecek esnafımızı da unutmamalıdır. Yapılacak olan esnaf mahalleleri ile ekonominin kılcal damarı olan esnafımız da düşünülmelidir. TOKİ, esnafımızı avantajlı ve uygun fiyatlarla dükkan sahibi yaparak, onları ekonomiye kazandırmalıdır. Bu uygulama ile şehrin dokusu bozulmadan, ekonomik kültürü geleceğe taşımak için esnafımız dükkan sahibi olurken, istihdam artışı da sağlamış olacaktır." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bendevi Palandöken Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title