Haberler

TESK Başkanı Palandöken: "İnsanımız Tatmadan Peynir Almaz"

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın yaptığı düzenlemeyle yürürlüğe giren yeni Peynir Tebliği’ne göre üretiminden muhafazasına, taşınmasından piyasaya arzına kadar birçok yenilik getiren düzenlemeyle peynirin artık ambalajsız satılamayacak olmasının esnafa darbe vuracağını söyleyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Esnafımızın bir özelliği daha tarihin sayfalarında yerini alacak demektir.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yaptığı düzenlemeyle yürürlüğe giren yeni Peynir Tebliği'ne göre üretiminden muhafazasına, taşınmasından piyasaya arzına kadar birçok yenilik getiren düzenlemeyle peynirin artık ambalajsız satılamayacak olmasının esnafa darbe vuracağını söyleyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Esnafımızın bir özelliği daha tarihin sayfalarında yerini alacak demektir. Bizim insanımız peyniri tatmadan almaz. Esnaf müşterisinin damak tadına göre peynir kellesini çıkarır ve istediği kadar peyniri tek seferde kesmesi ustalığını gösterirdi. Yakında manavlık, kışlık bakliyat satışı, şarküteri satışının da tehlikeye girmesinden korkarım" dedi.

"GELENEKSEL PEYNİR SATIŞIMIZ KORUNMALI"

Yeni Peynir Tebliği'ne göre uygulamanın 1 Ocak 2016'da başlayacağını belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Her şey paketlerde satılacakmış gibi hareket etmemek gerekir. Bu tebliğ şartları maliyetleri yükselterek peynir fiyatını artıracaktır. Ambalaj içinde az miktarda peynir olmayacaktır. Vatandaşımız bazen az miktarda peynir almayı tercih etmektedir. İlla çok alacaksın diye dayatılırsa evine peynir götüremez duruma gelir. Bazı peynir türleri büyük hacimli olarak vitrine konarak istenildiği kadar satın alınır. İhtiyaç fazlası alınan peynirin ziyan olma riski de artacaktır. Peynir ürünlerinin üretimden satışına kadar standart getirilmesini önemsiyorum ama geleneksel satış yapan yerlerde hijyen standartlarına uygun olması şartıyla satışını yapabilmeli. Bu Avrupa'da da böyle. Biz esnafımıza hijyen eğitimi vererek bu konularda bilinçlendiriyoruz. Eldiven, başlık ve önlük kullanımına, malzeme temizliğine dikkat ediyoruz. Buna soruna bir çözüm bulunabilir" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Bendevi Palandöken Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

26-27 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Adana Demirspor GS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title