Haberler

Teşekkürler Türkiye, Teşekkürler Diyarbakır"

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Diyarbakır'a yerleşen Suriyeli öğrenciler, "Teşekkürler Türkiye, Teşekkürler Diyarbakır" adlı yıl sonu programı düzenledi.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Diyarbakır'a yerleşen Suriyeli öğrenciler, "Teşekkürler Türkiye, Teşekkürler Diyarbakır" adlı yıl sonu programı düzenledi.

Bağlar ilçesindeki Geçici Eğitim Merkezi Diyarbakır Okulu'nda öğrenim gören öğrenciler, Cahit Sıtkı Tarancı Tiyatro Salonu'nda, "İlim ve ahlakla Suriye'nin geleceğini yeniden kuracağız" sloganı ile etkinlik hazırladı. Öğrenciler, diğer ülkelerin kendilerini kabul etmediğini, Türkiye'nin kendilerine kucak açtığını Kürtçe ve işaret diliyle sahnelenen skeçte anlattılar, sahnede Türk bayrağı açtılar.

Bazı öğrenciler de ülkelerine hasreti ve Türkiye'ye minnet duygusunu İngilizce şarkılarla dile getirdi. Öğrenciler, yaşadıkları travmayı müzik, resim, gezi ve tiyatro eğitimleriyle aşmaya çalıştıklarını belirttiler.

Okul Müdürü Samir Ahmed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Arapça müfredatına göre 2 yıldır çeşitli branşlarda 34 öğretmen ile 500 öğrenciye eğitim verdiklerini bildirdi.

İlkokul, ortaokul ve lise sınıflarında Türkçe, Arapça, İngilizce ve Kürtçe dersleri de verildiğine vurgu yapan Ahmed, "Öğrencilerimize sosyal alanda da öncelikler veriyoruz. Sosyal aktivitelerimiz içerisinde tiyatro, müzik, spor, gezi, resim ve öğrencilerin kendilerini geliştirmeleri için el işi eğitimleri de vermekteyiz." dedi.

- "Öğrencilerimiz savaş psikolojisini atlattı"

İlk başlarda Suriyeli öğrencilerin okula alışmakta güçlük çektiğini ifade eden Ahmed, şöyle konuştu:

"Çünkü bu öğrencilerimiz savaştan kaçmışlardı. Onlar, psikolojik olarak çok zor durumdaydılar. Bazı öğrencilerimiz bu savaştan dolayı 3-4 seneden beridir eğitim görmemişlerdi. Bu öğrencileri eğitime tekrar kazandırma konusunda zorluk yaşadık. Öğrencilerin bu durumu atlatmaları için psikolojik destek sunduk. Desteğimiz başarılı oldu. Bugün bunun meyvelerini alıyoruz. Burada gösterdikleri başarılarıyla savaşın izlerini üzerilerinden attıklarını görüyoruz. Hepsinin mutluluğu yüzlerine vuruyor. Onların bu mutluluğu bizim için en büyük hediyedir."

"Kapılarını bize açan Türkiye'ye minnettarız"

Türkiye'nin misafirperverliğine söyleyecek söz bulamadıklarını dile getiren Ahmed, "Kapılarını bize açan Türkiye'ye minnettarız. Burada iyi bir nesil yetiştirerek bu iyiliğin karşılığını vermek istiyoruz. Şu an çabaladığımız da budur. Biz Türkiye'ye çok teşekkür ediyoruz. Diyarbakır'a özellikle teşekkür ediyoruz. Diyarbakır halkına çok teşekkür ediyoruz. Biz onlara minnettarız. Allah onlardan razı olsun." ifadelerine yer verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Cahit Sıtkı Tarancı Diyarbakır Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title