Haberler

Teröre Rağmen Sağlık Hizmetleri Aksamıyor

Bölücü terör örgütüne yönelik operasyonların kararlılıkla devam ettiği Mardin'in Nusaybin ilçesinde sağlık hizmetleri aksamadan verilmeye devam ediyor.

Bölücü terör örgütüne yönelik operasyonların kararlılıkla devam ettiği Mardin'in Nusaybin ilçesinde sağlık hizmetleri aksamadan verilmeye devam ediyor.

Nusaybin'de bölücü terör örgütü üyelerince açılan çukurların kapatılması, oluşturulan barikatların kaldırılması, tuzaklanan patlayıcıların bertarafı ve kamu düzeninin yeniden tesisine yönelik 14 Mart'ta başlatılan operasyon sürüyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarınca yürütülen Atmaca-7 Operasyonu kapsamında güvenlik güçlerinin ilçedeki ilerleyişi devam ediyor.

Operasyon sürerken ilçedeki halkın mağdur olmaması için de gerekli tedbirler alınıyor. Bu kapsamda sağlık hizmetlerinin aksamadan verilmeye devam ettiği Nusaybin Devlet Hastanesinde operasyonun başladığı günden bu yana 18 bebek dünyaya geldi.

Sağlık ekipleri ve güvenlik güçlerine teşekkür etti

Nusaybin Devlet Hastanesinin Kadın Hastalıkları ve Doğum Servisinin son misafiri ise Behiye Akar'ın dünyaya gözlerini yeni açan kız bebeği oldu. Akar yapılan başarılı operasyonun ardından bir kız bebek dünyaya getirdi.

Kızını kucağına almaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Akar, sancıları artınca sağlık görevlilerinden yardım istediklerini, ambulansla hastaneye sevk edildiğini belirtti.

Sağlık ekiplerine ve güvenlik güçlerine teşekkür eden Akar, üçüncü çocuğunu da kucağına aldığını, kendisinin de bebeğinin de sağlığının yerinde olduğunu kaydetti.

Bebeğin adına babasının karar vereceğini aktaran Akar, bebeğe ya Emine ya da Ayşe adını vermeyi planladıklarını anlattı.

"Riskli bir durumdu"

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Mustafa Melih Erkan ise sancıları artan hastanın ambulansla evinden alındığını söyledi. Yapılan ilk muayenesinde kan değerlerinin düşük olduğunun tespit edildiğini ifade eden Erkan, "Riskli bir durumdu. Sezaryen gerekmesine rağmen ebelerimizin yoğun çabası, hastamızın isteğiyle normal doğumu gerçekleştirdik." dedi.

Annenin ve 2 kilo 800 gram ağırlığında dünyaya gelen bebeğin sağlık durumlarının iyi olduğunu vurgulayan Erkan, hastanede sağlık hizmetlerinin aksamadan devam ettiğini bildirdi.

Erkan, "112 acil yardım hattına gelen her çağrıya cevap veriliyor. Operasyonun başlangıcından beri hastanemizde 18 doğum gerçekleştirdik, 52 gebenin takip ve tedavilerini ise düzenli olarak yapıyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Nusaybin 14 Mart Mardin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title