Haberler

Terör Saldırılarında 82 Günlük Bilanço

Güvenlik güçleri, terör örgütlerinin Türkiye'nin barış ve huzurunu bozmaya yönelik saldırılarına operasyonlarla karşılık verdi; terör örgütü PKK'ya yönelik 22 Temmuz'dan bu yana gerçekleştirilen operasyonlarda bin 347 terörist etkisiz hale getirildi.

Güvenlik güçleri, terör örgütlerinin Türkiye'nin barış ve huzurunu bozmaya yönelik saldırılarına operasyonlarla karşılık verdi; terör örgütü PKK'ya yönelik 22 Temmuz'dan bu yana gerçekleştirilen operasyonlarda bin 347 terörist etkisiz hale getirildi.

KCK'nın temmuz ayında "barajlar ve baraj inşasında kullanılan araçların hedef alınacağını" açıklamasının ardından, terör örgütü PKK ile gençlik yapılanması YDG-H ve terör örgütü DHKP-C, başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri olmak üzere ülke genelinde barış ve huzur ortamını bozmayı hedefleyen eylemlerine devam ediyor.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, son 82 gündeki (7 Temmuz-26 Eylül) terör saldırılarında 129 güvenlik görevlisi (asker, polis ve korucu) şehit oldu, biri İran uyruklu 34 kişi hayatını kaybetti, 3'ü İran uyruklu 406 kişi yaralandı.

Çoğunluğu tırlardan oluşan 270 araç teröristlerce ateşe verildi. Bu süreçte yurt içindeki çatışmalarda çoğunluğu PKK'lı 149 terörist etkisiz hale getirildi, 25'i yaralı 110 terörist yakalandı.

Büyük bölümü PKK ve gençlik yapılanması YDG-H'ye olmak üzere, terör örgütlerine yönelik pek çok ilde 24 Temmuz'dan bu yana gerçekleştirilen operasyonlarda, 2 bin 635 kişi gözaltına alındı, bunlardan 748'i tutuklandı.

Güvenlik güçlerinin 22 Temmuz'dan bu yana terör örgütü PKK'ya yönelik yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirdiği operasyonlarda, bin 347 terörist etkisiz hale getirildi.

Hava operasyonlarının yanı sıra güvenlik güçleri, tank ve top atışlarıyla terör örgütü mensuplarına büyük zayiat verdirdi.

Son 24 saatte yaşananlar

Ağrı Dağı'nda bölücü terör örgütüne karşı yürütülen operasyonda, 4 terörist etkisiz hale getirildi. Bölücü terör örgütü mensuplarının el yapımı patlayıcı imalatı yaptığı üretim merkezinin de imha edildiği operasyonda, 4 kalaşnikof tüfek ve bu silahlara ait çok sayıda mühimmat, el yapımı patlayıcı imalatında kullanılan 400 kilogram amonyum nitrat, 12 boş mutfak tüpü, patlayıcı doldurularak hazır hale getirilmiş 31 büyük, 2 küçük mutfak tüpü ile çok sayıda eylemlerde kullanılmak üzere olduğu değerlendirilen aralarında astsubay ve uzman çavuş rütbeli askeri elbiselerinin de bulunduğu malzeme ele geçirildi.

Genelkurmay Başkanlığı, Irak kuzeyindeki Gara bölgesinde bölücü terör örgütü mensubu teröristlere ait 13 ayrı noktadaki sığınak, barınak ve malzeme depolarının, hava harekatı sonucunda imha edildiğini bildirdi.

Yaralanan 3 vatandaş kurtarılamadı

Şırnak Valiliği, Beytüşşebap ilçesinde dün 2 askerin şehit düştüğü terör saldırılarında yaralanan 3 vatandaşın hayatını kaybettiğini açıkladı. Beytüşşebap'taki terör saldırısında ayrıca 11 polis ve 5 askerin yaralandığı bildirildi.

Saldırının ardından çatışma bölgesindeki yaralıları almaya giden ambulansın şoförü Şehmuz Dursun, teröristlerce öldürülmüş, ambulanstaki iki sağlık görevlisi alıkonulmuştu. Bölgedeki operasyonlarda, 34 terörist etkisiz hale getirilmişti.

Polis aracına roketatarlı saldırı

Şırnak'ta terör örgütü PKK mensupları, devriye görevi yapan polisleri taşıyan araca el yapımı patlayıcı ve roketatarlı saldırı düzenledi.  Saldırıda ölen ve yaralanan olmazken, bazı iş yerlerinin camları kırıldı.

Hakkari'de bölücü terör örgütünden kaçan bir erkek terörist, güvenlik güçlerine teslim oldu.

Şırnak'ın Şenoba bölgesinde icra edilen operasyonda teröristlere ait depoda çok sayıda el yapımı patlayıcı ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Gaziantep'in Karkamış ilçesinde de terör örgütü DAEŞ mensubu yabancı uyruklu 2 kişi yakalandı.

Şırnak'ta Cudi Dağı eteklerindeki PKK mezarlığına canlı kalkan olarak giden, aralarında HDP Şırnak Milletvekili Aycan İrmez'in de bulunduğu 5 kişi jandarma ekiplerince yakalandı. "Geçici askeri yasak bölgeyi ihlal ettikleri" gerekçesiyle gözaltına alınan 4 kişi, nöbetçi mahkemece serbest bırakıldı; milletvekili İrmez'in ise kimlik tespiti için ifadesine başvuruldu.

Bingöl merkezde ilçe mülki sınırları içerisinde icra edilen operasyonda teröristlere ait iki sığınakta, 5 roket mühimmatı, 5 el yapımı patlayıcı, 20 molotofkokteyli, çok sayıda mühimmat ve bomba yapımında kullanılan malzeme ile yaşam malzemesi ele geçirildi.

Mardin'de terör saldırısı

Mardin'in Nusaybin ilçesindeki Gürin Jandarma Karakolu'na terör örgütü PKK mensuplarınca roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Askerlerin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Yaklaşık bir saat süren çatışma sonrası teröristler, asker takviyesi yapılan bölgeden kaçtı. Bölgede teröristlerin yakalanması için hava destekli operasyon başlatıldı.

Nusaybin'de karayoluna tuzaklanmış bir adet RPG-7 anti tank mühimmatı ile el yapımı patlayıcı haline getirilmiş yangın söndürme cihazı bulunarak imha edildi.

Hakkari'de terör saldırısı

Hakkari'de PTT'ye ait kargo aracındaki malzemeleri gasbeden teröristlere yönelik operasyonda 6 terörist etkisiz hale getirildi.

Adana'nın Seyhan ilçesinde, polise molotofkokteyli atıp silahlı saldırıda bulunduğu iddia edilen YDG-H üyesi bir kişi, silahla bacağından vurularak yakalandı. Yaralı zanlı, Çukurova Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bazı alanlar, 27 Eylül - 8 Ekim tarihlerinde "özel güvenlik bölgesi" ilan edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Hakkari Türkiye İran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title