Haberler

Terör Örgütü PKK'nın Korkunç Yüzü

Güncelleme:

Terörist M.A'nın ailesi, çocuklarının cenazesini yüzlerce dolar ödeyerek alabildi.

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın doğum gününde yakılarak infaz edilen 4 örgüt mensubundan 20 yaşındaki "Tayhan" kod adlı M.A'nın ailesi, çocuklarının cenazesini yüzlerce dolar ödeyerek alabildi.

AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, Irak'ın kuzeyindeki Hınere bölgesinde terör örgütü PKK mensuplarınca vahşice öldürülen "Tayhan" kod adlı M.A 'nın (20) ailesi, çocuklarına ait cenazeyi alabilmek için Dohuk'a gitti.

Burada günlerce bekletilen aile her gün yüzlerce dolar ödeyerek, çocuklarının cenazesini almak için mücadele etti. Yaklaşık 1 hafta sonra Dohuk'taki bir köyün dışına bırakılan ceset, köylüler tarafından anne S.A'ya teslim edildi.

Karayoluyla Türkiye'ye getirilen ceset Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'ndan Malatya'ya gönderildi. Burada yapılan otopsinin ardından kimlik tespiti için cesetten ve aileden alınan DNA örnekleri karşılaştırılarak, cenazenin M.A'ya ait olduğu tespit edildi.

Malatya'da yapılan otopside vücudunda kurşun izi bulunmayan M.A'nın yakılarak öldürüldüğü belirlendi. Günlerce arazide kaldığı anlaşılan ceset üzerinde ileri derecede çürüklerin olduğu belirtilirken, "vahşi hayvanlar tarafından yenildiği"ne dikkat çekildi.

-"OĞLUNUZ MAZLUM KENDİNİ YAKTI"-

Cumhuriyet savcısına ifade veren baba R.A, Diyarbakır'da Endüstri Meslek Lisesi son sınıf öğrencisiyken 2008 yılında kaybolan oğullarından bir daha haber alamadıklarını ifade ederek, 17 Mart'ta evlerini telefonla arayan bir kişinin kendisini tanıtmadan, "Oğlunuz M.A kendini yaktı, Roj TV'yi izleyin" dediğini belirtti.

Bunun üzerine komşusuna giderek televizyondaki haberlere baktıklarını anlatan baba, ekrana verilen fotoğraflardan birinin oğlu M.A'a ait olduğunu gördüklerini kaydetti.

Yanına eşini alarak Silopi'den Irak'ın kuzeyine geçtiklerini anlatan R.A, Dohuk'ta adını bilmedikleri bir köye götürüldüklerini söyledi. Bu köyde günlerce beklemelerine rağmen sağlıklı bir haber alamadıklarını ifade eden R.A, şöyle konuştu:

"Burada oğlumuzun durumuna ilişkin sağlıklı bilgiler getirebileceklerini iddia eden bazı kişiler benden her defasında 100 dolar istedi. Bu şekilde defalarca benden 100'er dolar aldılar. Daha sonra ben Türkiye'ye döndüm. Köyün dışına bırakılan ceset yaklaşık 1 hafta sonra köylüler tarafından eşime teslim edilmiş. "

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title