Haberler

Terör Örgütü Müzahir Gruplarına Şafak Baskını

Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi üyelerine yönelik özel birliklerin de içinde bulunduğu güvenlik güçleri tarafından şafak operasyonu düzenlendi.

Geçtiğimiz Cumartesi günü Diyarbakır- Bingöl karayolunu trafiğe kapatarak eylem yapan terör örgütüne müzahir grup Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyelerine yönelik özel birliklerin de içinde bulunduğu güvenlik güçleri tarafından şafak operasyonu düzenlendi.

7 gün önce göstericiler tarafından Diyarbakır-Bingöl karayolu kapatılarak 6 ayrı bölgede hendek kazılıp ulaşım kapatılmıştı. Sabah saat 05.00 sularında Genelkurmay Başkanlığı tarafından bölgeye gönderilen Özel Birliklerin de içinde bulunduğu güvenlik güçleri Lice ilçesi Çal mezrasında kamp kuran YDG-H üyelerine yönelik operasyon başlattı. Operasyon esnasında göstericiler tarafından güvenlik güçlerine taş, molotof kokteylli, el yapımı bomba ve havai fişeklerle saldırı düzenlendi. Güvenlik kuvvetleri göstericilere biber gazı ile müdahale ederken, grup içerisinden güvenlik kuvvetlerine silahla ateş edildiği tespit edildi.

GÖSTERİCİLER İÇİNDE TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUPLARI OLDUĞU İSTİHBARATI ALINDI

Diyarbakır-Bingöl karayolunu trafiğe kapatarak eylem yapan göstericilerin kamp kurduğu bölgede terör örgütü PKK'nın silahlı gruplarının da olduğu istihbaratı alan güvenlik güçleri, bu duruma karşı hazırlıklı hareket etti. Alınan istahbarata göre, göstericilerin bulunduğu bölge ve bu bölgeleri gören hakim noktalarda sivil giyimli silahlı gruplar olduğu belirtildi. Silahlı grupların saldırılarına karşılık güvenlik kuvvetlerinin her türlü tedbirini aldığı bildirildi.

BÖLGE HAVA VE KARADAN KUŞATILDI

Şafak operasyonunda güvenlik kuvvetlerine göstericiler içinden silahla ateş edildiği belirtildi. Bölgedeki bütün eylemleri sona erdirmek üzere Genelkurmay Başkanlığı tarafından Ankara başta olmak üzere çevre illerden çok sayıda Özel Birlik bölgeye gönderildi. İçinde PKK'lı grupların da olduğu göstericileri dağıtmak üzere yapılan operasyonda bölge havadan ve karadan kuşatıldı. Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı'ndan havalanan helikopterler bölgeyi havadan tararken, karadan ise bölgeye yaklaşık 100 zırhlı araç gönderildiği belirtildi.

HENDEKLER KAPATILDI

Bölgede 7 gün önce başlatılan eylemlerde göstericiler tarafından Diyarbakır-Bingöl karayolunan değişik bölgelerinde açılan 6 ayrı hendek, güvenlik kuvvetlerinin başlattığı şafak operasyonunun ardından karayolları ekipleri tarafından kapatıldı. Operasyon devam ederken, bölgedeki gerginliğin sürdüğü bildirildi. Güvenlik kuvvetlerinin müdahale ettiği göstericilerin boşalttığı bölgelerde açılan hendekler geniş güvenlik önlemleri altında iş makineleri ile kapatıldı.

GÖSTERİCİLER GASP ETTİKLERİ ARAÇLARI YAKTI

Güvenlik kuvvetleri tarafından sabahın erken saatlerinde yapılan operasyonda göstericilere yönelik düzenlenen müdahaleyle bölgede gerginlik devam ediyor. Göstericiler tarafından daha önce gasp edilen 3 araç yakıldı. Operasyona katılan güvenlik güçleri ile göstericiler arasındaki olaylar sürüyor. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Genelkurmay Başkanlığı Diyarbakır Bingöl Lice Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title