Haberler

Terör Nedeniyle Boşaltılan Bir Köyde "Fikir Köyü" Kuracaklar

Güncelleme:

Genç beyinleri bir çatı altında toplamayı hedefleyen "Yeni Genç Türkiye Hareketi", terör nedeniyle boşaltılan bir köyde "Fikir Köyü" projesini hayata geçirecek.

Birçok sivil toplum kuruluşunda çalışan gençlerin oluşturduğu "Yeni Genç Türkiye Hareketi" adlı oluşum, terör nedeniyle boşaltılan bir köyde "Fikir Köyü" projesi hayata geçirecek.

Oluşum adına yapılan açıklamaya göre, hareketin, fikir üreten, sorunlara çözüm öneren genç beyinleri bir çatı altında toplamayı ve 21. yüzyılın liderlerinin yetişmesine katkı sağlaması amaçlanıyor.

Hareket, öncelikle, terör nedeniyle boşaltılan bir köyde "Fikir Köyü" projesini hayata geçirecek. "Fikir Köyü", fikir sahibi gençleri buluşturacak.

Açıklamada, "En basit şekli ile 'Fikir Fuarı' olarak özetlenebilecek proje, genç beyinlerin ürettiği fikirleri toplumla ve topluma yön veren etkili ve yetkili kesimlerle buluşturacak. Proje kapsamında terör nedeniyle boşaltılan bir köy imar edilecek, köydeki yapılar fikir fuarına mekan olacak şekilde düzenlenecek. Bölgenin ve Türkiye'nin yeniden inşasına yönelik sözü olan gençler, fikirlerini ve projelerini sergileme imkanı bulacak" denildi.

Hareketin "21 Projesi"ni de hayata geçirmeyi planladığı da belirtilerek, bu projenin de lisedeki gençleri, hayal ettikleri noktalardaki kişilerle buluşturmayı, bu sayede gençlere ilham vermeyi amaçladığı anlatıldı.

"21 Projesi" ile gençlerin fikirlerinin doğrudan o fikri uygulayabileceklere ulaşmasının sağlanacağı aktarılan açıklamada, gençlerin fikrinin, uygulayıcılardan onay aldığı takdirde hayata geçirilebileceği de kaydedildi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title