Haberler

Terör Doğuda Ekonomik ve Sosyal Hayatı Vurdu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Mardin'den detaylar, - Mardin'li Hüseyin Arslan ile röportaj, Terör doğuda ekonomik ve sosyal hayatı vurdu- Çözüm Süreci ile uzun süre silahların sustuğu ve huzurun hakim olduğu Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da son dönemde artan terör saldırıları, bölgede sosyal ve ekonomik yaşamı olumsuz etkiledi- Çözüm Süreci'nde sağlanan huzur ortamında güvenlik endişesinden uzak, gece geç saatlere kadar iş yerlerini açık tutan esnaf, son dönemde ise terör olayları nedeniyle akşam saatlerinde kepenk kapatırken vatandaşlar da erkenden evlerine kapanmak zorunda kalıyor- Mardinli Arslan: "Millet artık göç etmeye başlıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Mardin'den detaylar, - Mardin'li Hüseyin Arslan ile röportaj, Terör doğuda ekonomik ve sosyal hayatı vurdu- Çözüm Süreci ile uzun süre silahların sustuğu ve huzurun hakim olduğu Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da son dönemde artan terör saldırıları, bölgede sosyal ve ekonomik yaşamı olumsuz etkiledi- Çözüm Süreci'nde sağlanan huzur ortamında güvenlik endişesinden uzak, gece geç saatlere kadar iş yerlerini açık tutan esnaf, son dönemde ise terör olayları nedeniyle akşam saatlerinde kepenk kapatırken vatandaşlar da erkenden evlerine kapanmak zorunda kalıyor- Mardinli Arslan: "Millet artık göç etmeye başlıyor. Tıpkı 90'lı yıllar gibi. Her sene Mardin'e yüz binlerce turist geliyordu. Bu olaylardan sonra artık turist de gelmiyor" Çözüm Süreci ile silahların sustuğu ve huzurun hakim olduğu Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da son dönemde artan terör saldırıları, bölgedeki illerde sosyal ve ekonomik yaşamı olumsuz etkiledi.Bölgede sağlanan huzur ortamında güvenlik endişesinden uzak, gecenin geç saatlerine kadar iş yerlerini açık tutan esnaf, son günlerde yeniden artan terör saldırıları nedeniyle güvenlik endişesiyle belirli bir saatten sonra kepenk kapatırken vatandaşlar da erkenden evlerine kapanıyor.- MardinMardinli Hüseyin Arslan ise bölgede son günlerde acı, gözyaşı ve kanın hakim olduğunu, bunu kimsenin hak etmediğini dile getirerek, özellikle silahlı eylem ve hendek kazma gibi olayların bölgeyi olumsuz etkilediğini, bu olayların Kürt halkına zarar verdiğini söyledi.Güneydoğu'da insanların dükkanlarını, evlerini satıp bölgeyi terk etmek durumunda kaldığını aktaran Arslan, "Kürt hakları adı altında Kürt halkına zarar veriliyor çünkü ciddi manada işler durmuş burada. Millet artık göç etmeye başlıyor. Tıpkı 90'lı yıllar gibi. Her sene Mardin'e yüz binlerce turist geliyordu. Bu olaylardan sonra artık turist de gelmiyor. Bir tedirginlik var. Bu da Güneydoğu halkı için büyük bir zarardır" değerlendirmesinde bulundu.Barışın ve kardeşliğin hakim olduğu, Kürt, Türk ve Arapların birlikte yaşadığı bu topraklarda, acı kan ve gözyaşı istemediklerini vurgulayan Arslan, "Müslüman Kürt halkının yakasından düşün. Bu yapının artık silahlarını bırakması gerekiyor. Bundan vazgeçsinler. Yasal yollarla siyasetlerini yapsınlar. Kimse ölmesin. Kandan nemalanan zihniyet, Kürt halkının yakasından düşsün artık" şeklinde konuştu.İbrahim Atılca da özellikle son 2 ayda yaşanan olaylardan son derece rahatsız olduklarını aktardı.Hendek kazma gibi eylemlerin de sadece bir ilçeyi değil, bütün bölgeyi olumsuz etkilediğini belirten Atılca "Bütün terör örgütleri kınanmalı. Yaptıkları eylemlere herkesin tepki göstermesi gerekir. Halkımız da bu önemli süreçten geçerken birbirine kenetlenmeli" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Arslan Müslüman Kürt Mardin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title