Haberler

Teravihi 7 Farklı İmamla Kılıyorlar

EMRE AYVAZ/UĞUR SUBAŞI - Sakarya Üniversitesinde (SAÜ) öğrenim gören yabancı uyruklu 7 öğrenci, ramazan ayı münasebetiyle üniversite camisinde teravih namazı kıldırıyor.

EMRE AYVAZ/UĞUR SUBAŞI - Sakarya Üniversitesinde (SAÜ) öğrenim gören yabancı uyruklu 7 öğrenci, ramazan ayı münasebetiyle üniversite camisinde teravih namazı kıldırıyor.

Yemen, Filistin, Fildişi Sahilleri, Benin ve Nijer uyruklu öğrenciler, Kampüs Camisi'nde eda edilen teravih namazlarında, giydikleri yöresel cübbeleriyle her dört rekatta bir mihraba geçerek imamlık yapıyor. Her biri hafız olan öğrencilerin çeşitli kıraat, lehçe ve makamda Kur'an ayetlerini okuması, İslam dünyasının farklı ırklarda yaşadığı birlikteliği, birlik ruhunu yansıtıyor.

Cami imamı Ahmet Ali Kul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, SAÜ'ye 107 ülkeden gelen öğrencilerden ses ve kıraatları güzel olanlar ile hafızları camiye çağırdıklarını söyledi.

Kul, 2013'ten bu yana imamlık yaptığı camiye gelen hafız öğrencileri, gerek vakit gerek cuma namazlarında görevlendirdiklerini belirterek, kandil gecelerinde ve ramazan ayında Kur'an-ı Kerim okuduklarını kaydetti.

"Muhacirlere ensar olmaya gayret ediyoruz"

Ahmet Ali Kul, "Yemen, Filistin, Fildişi Sahilleri, Benin ve Nijer'den gelen hafız arkadaşlarımızla namaz kıldırıyoruz. Farklı bir ses, farklı bir lehçe. Bu hem camimiz adına hem de kardeşlerimiz adına güzel bir etkinlik. Kardeşlerimizin aramızda olması, özellikle ramazan ayında mihrapta olmaları bizim için bir mutluluktur ki, imamın bir diğer imama en güzel ikramı mihraptır, kürsüdür, minberdir. Biz ensarız kardeşlerimiz muhacir. Muhacirlere ensar olmaya gayret ediyoruz." dedi.

Kul, vatandaşların ilk başta bu duruma şaşırdığını ancak daha sonra memnuniyetlerini dile getirdiğini ifade ederek, "Hatta buraya ilk defa gelen bir vatandaşımızın, teravih çıkışında yaşadığı duyguları dostlarına öyle bir anlatışı vardı ki biz bile şaşırdık. 'Kampüs Camisi'ne gittim. 5 imamın arkasında namaz kıldım, Allah'ın mübarek bir kuluyum' dedi. Dört rekatta bir başka imamın mihraba geçmesi, cemaatte çok güzel bir etki bırakıyor, farklı sesleri dinleme imkanları buluyorlar. Bir camide 7 imamın arkasında teravih namazlarını eda etmiş oluyorlar." diye konuştu.

Misafir öğrencilerle yaptıkları çalışmadan dolayı diğer öğrencilerin SAÜ'ye ilgisinin arttığını aktaran Kul, caminin 24 saat açık ve öğrencilerin ders çalışması için imkanların var olduğunu aktardı. Kul, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Külliye bölümünde sabah 08.00, akşam 20.30 arasında ücretsiz çay ve çorba ikramımız var. Ayrıca, külliyedeki üç sınıfta öğrencilerimize dini ve kültürel dersler veriliyor. Kampüs Camisi, öğrenci ve vatandaşlarımızın hizmetinde. En başta rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Elmas hocamıza, Sayın Valimize, belediyelerimize ve halkımıza destekleri için çok teşekkür ediyoruz."

"Türkiye İslam ülkelerinin kalbidir"

Teravih kıldıran SAÜ İlahiyat Fakültesi doktora öğrencisi Filistinli Şadi Kaddumi, 9 ay önce Türkiye'ye geldiğini anlattı.

Kaddumi, Türk kültürünün Filistin'den çok farklı olduğunu, orada teravih namazının en fazla 12 rekat kılındığını kaydederek, " Türkiye'ye gelen hafızlar namaz kıldırıyorlar. Bu çok güzel bir şey çünkü hepimiz Müslümanız, kardeşiz. Ben de namaz kıldırıyorum, çok mutluyum. Türkiye çok güzel bir ülke, insanlar çok yardımsever. Sakarya'ya gelme sebebim, hem çok ucuz hem de İlahiyat Fakültesinin çok güçlü olması. Ayrıca burada arkadaşlarım var." şeklinde konuştu.

Yemenli Ahmed Elezzi ise dört yıldır Sakarya'da yaşadığını ve uygulamanın başladığı ilk ramazandan bu yana Kampüs Camisi'nde teravih namazı kıldırdığını söyledi. Türkiye'de olmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Elezzi, "Gerçekten çok güzel, imamlık yaptığım için mutluyum. Burada her ülkeden insan var, Mekke ve Medine'deki atmosferi hissediyorum. Türkiye İslam ülkelerinin kalbidir." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Filistin Türkiye Sakarya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title