Haberler

TEOG'da Öğrencileri Zorlayan Atatürk Sorusu Hatalı İddiası

Güncelleme:

TEOG sınavında öğrencileri en çok Atatürk'ün çocukluk dönemini geçirdiği Selanik'in yapısıyla ilgili soru zorladı. Bazı öğrenci ve veliler sorunun cevabının yanlış olduğu savundu.

TEOG sınavları tamamlandı. Sınavda öğrencileri en çok Atatürk'ün çocukluk dönemini geçirdiği Selanik'in yapısıyla ilgili soru zorladı. Bazı öğrenci ve veliler sorunun cevabının yanlış olduğu savundu. Uzmanlar da sorunun sınavın en zor sorusu olduğu görüşünde birleşti. Ancak sorunun doğruluğu konusunda bir fikir birliği oluşmadı. Bazı uzmanlar öğrencilerin yanılgıya düştüğünü sorunun yanıtının doğru olduğunu vurgularken, bazıları da sorunun hatalı olduğu görüşünü savundu.

TEOG GERİDE KALDI

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen ikinci dönem merkezi ortak sınavlar tamamlandı. Toplam 1 milyon 167 bin 854 öğrencinin katılımının öngörüldüğü ortak sınavlar, yurt içinde 970 merkezdeki 16 bin 176 okulda ve 92 bin 924 salonda, yurt dışında ise 15 merkezde ve 21 okulda gerçekleştirildi. Öğrenciler bugünkü oturumda, fen ve teknoloji, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınava girdi. İngilizce testini 1 milyon 166 bin 275 öğrenci, Fransızca testini 383 öğrenci, Almanca testini 370 öğrenci ve İtalyanca testini de 11 öğrenci yanıtladı.

10 BİN 884 ÖĞRENCİ TEK KİŞİLİK SINIFTA SINAVA GİRDİ

Sınav öncesinde özel gereksinimlerini belgelendiren ve bilgileri modüle işlenen 3 öğrencinin hastanede, 179 öğrencinin evde, 10 bin 884 öğrencinin de tek kişilik sınıfta sınava alınması planlandı. TEOG sınavına giremeyen ve geçerli mazeretini belgelendiren öğrenciler, 14-15 Mayıs tarihlerinde mazeret sınavlarına girebilecek. Sınav sonuçları, haziran ayı içerisinde e-okul sisteminde açıklanacak.

ÖĞRENCİLERİN KADERİNİ ATATÜRK SORUSU BELİRLEYECEK

27 ve 28 Nisan 2016 tarihinde yapılan ikinci TEOG sınavları tamamlandı. Oğuzkaan Koleji yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Uzmanı Hatice Yılmaz, "Her iki günde yapılan 6 sınav genel olarak değerlendirdiğimizde, Matematik soruları nispeten zor, Türkçe soruları 1. TEOG'a göre daha açık ve net, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi soruları seçici ve müfredata uygun , Fen Bilimleri soruları yorumlama, deney yorumu ve çıkarım yapma bilgisi gerektiren, TC İnkılap Tarihi yorum ve paragraf soruları ağırlıklı, İngilizce soruları ise müfredata uygun sözcük bilgisi ağırlıklı sorular olduğunu" söyleyebiliriz. İşte ders ders değerlendirme:

SINAVIN EN ZOR SORUSU

İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük sorularında daha çok bilgiyi ölçmekten ziyade yorum sorularına yer verilmiştir. Genel olarak soruların zorluk derecesi ilk deneme ile paralel bir şekilde olduğu görülmüştür. Sorular daha çok 2. Dönem konularından hazırlanmış. Genel olarak orta zorlukta ve öğrenciler tarafından gayet anlaşılır bir şekilde sorulmuş. Çelişkili soruya rastlanmadı. Bu sınavın en zor sorusunun A kitapçığı 1. Soru olduğu ve çok sayıda öğrencinin bu soruda yanılgıya düştüğü anlaşılmıştır.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Hatice Yılmaz Eğitim Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (56)

emre:

Sorunun cevabı tartışmaya açık bile değil. kesinlikle B. sosyallik ve kültürellik arasındaki farkı tesbit etmek amaçlı bir soru bu. neden sonuç ilişkisi aramamak lazım.

10
27
yanıtYanıtla
xxx:

diğerlerini bilmemde benim c de ki ısrarımın sebebi meb kitabı ve kazanım testleri orda yaptığı açıklamalardan yol çıkılınca cevap c oluyor yanimeb kendiyle çelişiyor

18
2
yanıtYanıtla
yardımcı uzman:

Cevap yüzde yüz B çünkü farklı milletlerin bir arada yaşaması ve çok uluslu yapıya sahip olması sosyal bir özellikir. basın yayın hayatı ile çeşitli fikir akımlarının bulunmasıda kültürel bir özelliktir. yani uzmanlar nerde anlaşamamış onu merak ettim

9
8
yanıtYanıtla
.....:

çok kolay cevap B

10
5
yanıtYanıtla
Sosyolog:

Cevap kesinlikle b

8
7
yanıtYanıtla
teog mağduru:

tamam da bize meb in kitaplarında öğretilene göre C şıkkı oluyor ve bu sınavı meb hazırladığına göre kitaplarıyla çelişiyor.

yanıt12
yanıt0
....:

kesinlikle cevap c şıkkı. çünkü 1. teog sınavındaki soruda çok uluslu yapıyı kültürel olarak kabul ettik. ders kitabında yazılana göre de selanikte farklı milletlerin bir arada yaşaması ve çok uluslu yapıya sahip olması kültürel etkileşimi açık hale getirmiştir diye yazıyor bu sorunun cevabı b şıkkı olamaz. sorunun iptal edilmesi gerekiyor.

13
1
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

İnkilap tarihi sorusunun cevabı kesinlikle C şıkkıdır. Madem ki meb ders kitabı dışına çıkmıyor ders kitabında C olduğu kesindir. Kaynak kitaplarda çözülen soruların cevapları da doğruluyor. Soru iptal olmalıdır. Çok yazık çocuklar çok yıpratılıyor.

12
2
yanıtYanıtla
halktan biri:

Bu sayfada ilgili soruya ve cevabına ilişkin yorum yapanların, ilgili sınavla muhatap olan yaştaki genç dimağlardan olmadıkları açık. Lütfen TEOG sınavına giren öğrencilerin okul, kurs ve ders notu gibi eğitim öğretim materyallerine bakınız. Çocuklara, C şıkkını destekleyici bilgi verilmiş. Teorikte B şıkkı gibi görünse de cevabın C olarak düzeltilmesi ya da en iyisi sorunun iptal edilmesi isabetli olacaktır.

12
1
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

arkadaşlar kesin iptal edilecektir.

12
0
yanıtYanıtla
Tüm 56 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title