Haberler

Temiz Bir Çevre İçin Geri Dönüşüm

Güncelleme:

Bornova Belediyesi, geri dönüşüm seferberliği başlattı

Bornova Belediyesi, geri dönüşüm konusunda vatandaşı bilgilendiriyor.

Bornova Belediyesi, ekonomiye geri kazandırılabilecek atıkların çevreyi kirletmesini önlemek için adeta seferberlik başlattı. Görevli ekipler geri dönüşümde kullanılabilecek atıklar hakkında ev ev dolaşıp vatandaşa bilgi veriyor. Ayrıca doğada yok olmayan pil, elektronik eşya gibi atıkların ayrı toplanması konusunda da vatandaşlar bilinçlendiriliyor

Bornova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından ambalaj atıklarının toplanarak ekonomiye yeniden kazandırılması ve doğada yok olmayan atıkların toplanması için yaptığı çalışmalar sürürüyor. Vatandaşı bilgilendirmek için ev ve işyerlerini tek tek dolaşan görevliler, cam, yağ, pil ile elektronik eşya atıklarının toplanmasının önemini anlatıyor. İlçe genelinde yürütülen uygulama ile vatandaşların biliçlenmesi amaçlanıyor. Vatandaşlara broşür ve çöp torbaları dağıtılıyor. Son bir sene içinde binin üzerinde eve gidilerek, geri dönüşüm ve atık toplama merkezleri hakkında bilgi verildi.

Ev ve işyerlerine geri dönüşüm kutuları

İsteyen apartman ve işyerleri Bornova Belediyesi'ne başvurarak geri dönüşüm kutusu talebinde de bulunabiliyor. Toplanan atıklar haftanın belli günlerinde araçlarla alınıyor.

Geri dönüşümün çevrenin korunması ve atıkların yeniden ekonomiye kazandırılması açısından önemli olduğuna dikkat çeken Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, "Temiz bir çevrede yaşamanın ilk adımı onu kirletmemektir. Geri dönüşüme göstereceğimiz duyarlılık sayesinde gelecek nesillere daha güzel bir dünya bırakabiliriz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bornova Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title