Haberler

Televizyon Starları Akdeniz Üniversitesi'nde!

Güncelleme:

AKSAV tarafından düzenlenen 4. Antalya Televizyon Ödülleri heyecanı sanatçı – öğrenci buluşmalarıyla devam ediyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) tarafından düzenlenen 4. Antalya Televizyon Ödülleri heyecanı sanatçı – öğrenci buluşmalarıyla devam ediyor.

27 Nisan saat 13:00'te Hukuk Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleşecek söyleşide televizyon ekranlarının güleryüzlü dizisi "İşler Güçler"in ünlü isimleri Akdeniz Üniversitesi öğrencileriyle bir araya gelecek. Söyleşide yer alacak sanatçı ve oyuncular, bilgi ve deneyimlerini öğrencilerle paylaşacaklar.

Adından "ekranlarının fenomen dizisi" olarak söz ettiren "İşler Güçler" ekibinin künyesinde şu isimler yer alıyor: Yapımcı: Hayri Aslan, Yönetmen: Selçuk Aydemir, Senaryo: Onay Durgun, Osman Edip Tekin, Görüntü Yönetmeni: Özgür Polat, Müzik: Tolga Çebi, Sanat Yönetmeni: Hüsamettin Demirci; Oyuncular: Ahmet Kural (Ahmet Kural), Murat Cemcir (Murat Cemcir), Sadi Celil Cengiz (Sadi Celil Cengiz), Şinasi Yurtsever (Hakkı,) Burak Satıbol (Şahin), Ceren Moray (Zehra), Yeliz Şar (Tülay),Gaye Gürsel (Feride), Yılmaz Gruda (Rüstem), Murat Akkoyunlu (Şenol).

'Modern Muzip Yalanlar'

"Modern Muzip Yalanlar" sloganıyla yayınlanmaya başlayan; başrollerini Ahmet Kural, Murat Cemcir ve Sadi Celil Cengiz'in paylaştığı "İşler Güçler", kariyerinin farklı noktalarındaki üç oyuncunun, birlikte bağımsız bir film çekebilmek için girdikleri kısır döngünün trajikomik hikâyesidir.

Ahmet, oyunculuk serüvenine başrol ile başlamış ama kariyeri boyunca bir daha başrol oynayamamış, eski günlerinin özleminde bir oyuncudur. Murat, geç girdiği sektörde tüm yeteneklerine ve çalışkanlığına rağmen bir türlü hak ettiği saygıyı göremediğini düşünmektedir. Sadi ise, gümrük memurluğunu bırakıp oyuncu olmaya gelmiş; bir daha memuriyete dönmemek için gözünü karartmış, her şeyi yapabilecek biridir. Üç yakın arkadaş, kendi filmlerini çekmek istemektedirler ancak kimse kendilerine yapımcı olmak istemez. Üçlü çareyi yeterli parayı biriktirip kendi filmlerinin yapımcısı olmakta bulur. Sırf para kazanmak için "Meslek Hikâyeleri" adlı belgeselin sunuculuğunu kabul ederler.

"Meslek Hikâyeleri", başlarda basit bir iş gibidir ancak talihsizlikler yakalarını bir türlü bırakmaz. Çektikleri bölümler bir türlü yayın onayı alamamaktadır. Para kazanmak için girdikleri belgesel sunuculuğu kâbusları olmaya başlar. Bir şey kötü gitmeye başladığında domino etkisiyle her şey kötüye gitmektedir hayatlarında. Aileleri, sevgilileri, akrabaları ve arkadaşlarıyla olan ilişkileri bozulur. Hallerini kendilerinden başka kimse anlayamamaktadır.

"Meslek Hikâyeleri" ile olan sınavları biter bitmez, başlarına korsan bir yapımcı peyda olur. Bu sefer de kendilerini çapsız, uyarlama televizyon işlerinin içinde bulurlar. Yaptıkları işin tek artı yönü para kazanabiliyor olmalarıdır. Yeterli olduğunu düşündükleri parayı biriktirir biriktirmez filmlerini çekmeye başlarlar. Kendilerine göre harika bir filme imza atıyorlardır, ama günün sonunda sadece kendileri böyle düşünüyor olacaktır.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Akdeniz Üniversitesi Murat Cemcir Ahmet Kural Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title