Haberler

Televizyon Kanallarının Frekansları Değişti

Güncelleme:

Geçen 14 Şubat'ta fırlatılan, Türksat 4A uydusu, bu gece yarısından sonra devreye girdi.

Geçen 14 Şubat'ta fırlatılan, 15 Temmuz'da tam hizmete girmesi planlanan ancak son anda ertelenen Türksat 4A uydusu, bu gece yarısından sonra devreye girdi. Yeni uydunun hizmete girmesi nedeniyle çanak antenin yönü değiştirilmedi ancak, televizyon kanalları yeni frekanslara taşındı. Uydu alıcılarını yeniden taratmayan veya frekankları eklemeyenlerin mevcut kanalları izleyemeyecekleri hatırlatıldı.

AYAR NASIL YAPILACAK?

Yeni Türksat 4A uydusu bugün sabaha karşı devreye girerken yeni frekans düzenlemeleri ile radyo ve televizyonların yayınlarının büyük bölümü bu uydu üzerinden aktarılacak. Turksat A.Ş. halen 429 olan televizyon kanalı sayısının 500'e yaklaşacağını açıkladı. Kullanıcıların ayarlamalı Türksat Kanal Güncelleme Sistemi (TKGS) ile uyumlu uydu alıcıları yeni frekansları otomatik olarak güncelleyeceği, yüksek çözünürlüklü HD (High-Definition) yayınların ancak uygun cihazlarla mümkün olabileceği belirtildi.

"ŞEBEKE TARAMASI"

Kanalların taratılmasında 11844 MHz frekansı, Dikey V-polarizasyon, 2222 Sembol Oranı, FEC 3/4 veya 11747 MHz frekansı, Yatay H-polarizasyon, 27500 Sembol Oranı ve FEC 5/6 değerlerinin kanal tarama menüsünden girilerek 'Şebeke Taraması' yapılması gerektiği vurgulandı. Türksat 4A haberleşme uydusu, 42 derece Doğu yörüngesinde (Türksat 2A ve Türksat 3A uyduları ile birlikte) hizmet verecek.

YENİ LİSTE RESMİ SİTEDE

Turksat uydusu üzerinden bir bölümü HD çözünürlüklü yeni yayınlar da devreye girecek. Turksat A.Ş.'nin web sayfasında kanalların hangi frekanslardan yayınını sürdüreceği liste halinde yayınlandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türksat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (28)

merve:

arkadaşlar nasıl yapılacak o frekansları ayarlamak için nereye gircez bilen ayrıntılı bi şekilde anlatabilirmi şimdiden teşekkürler :(

21
8
yanıtYanıtla
hüseyin:

tv markanı internette arakurumunu net anlatıyor

yanıt0
yanıt0
MÜCAHİT 61:

geceye gerek kalmadı yağmur kevgire çevirdi anteni zaten:)

23
1
yanıtYanıtla
ADAM:

KESİNLİKLE KATILIYORUM

yanıt0
yanıt0
ali:

Arkadaşlar eski kanalları kaldırmak için fabrika ayarlarına dön seçeneğini kullanmayın. bu şekilde eski frekansları yeniden yüklüyor. kanalların tümünü sil seçeneğini kullanın

17
2
yanıtYanıtla
12065:

yağmur ne yapsın senin çürük antenine

5
6
yanıtYanıtla
MÜCAHİT 61:

konuşabilenide yapmışlar pes ya, üstelik numara bile vermişler. . .

yanıt0
yanıt0
MUKARREBUN MELEK..........?:

VİSKİ İÇMESİNİ ESKİDEN ÇOK SEVİYORUM. !?

1
7
yanıtYanıtla
MUKARREBUN MELEK..........?:

YÜRÜ HA YÜRÜ HA GEÇMİŞE EMERDEN. . . . AYRILIK BADESİNİ EMERDEN AY OSMAN. . . . . . . . ?

2
5
yanıtYanıtla
MUKARREBUN MELEK..........?:

AMAN ASKERİN HAVASINI BOZMAYALIM. . . . AMAN HA. . . YOKSA HAVALARI BOZULUR. . . ASKER HAVALIDIR. . . . ASKER AKILLIDIR. . . . SEN MİSİN LEN ASKERDEN AKILLI OLAN . . . . GİR LEN HAPİSE. . . . . . . . . ?

1
6
yanıtYanıtla
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title