Haberler

Telefonla Konuşmak İçin Tepelere Çıkıyorlar

Korkut ilçesine bağlı Çalaplı Köyü'nde cep telefonu şebekelerinin çekmemesi nedeniyle köylüler, yaklaşık 1,5 kilometre yolu yürüyerek çıktıkları tepede telefon görüşmesi yapmaya çalışıyorÇalaplı Köyü'nde cep telefonu şebekesinin çekmemesi köylüleri adeta çileden çıkardı.

Korkut ilçesine bağlı Çalaplı Köyü'nde cep telefonu şebekelerinin çekmemesi nedeniyle köylüler, yaklaşık 1,5 kilometre yolu yürüyerek çıktıkları tepede telefon görüşmesi yapmaya çalışıyor

Çalaplı Köyü'nde cep telefonu şebekesinin çekmemesi köylüleri adeta çileden çıkardı.

Telefonla görüşebilmek için 1,5 kilometre yürümek zorunda kalan köylüler, özellikle yaşlıların bu yolu yürümede zorlandığını belirterek, yetkililerden yardım istedi.

Köylerinde verici olmadığı için cep telefonlarının çekmediğini söyleyen Çalaplı Köyü Muhtarı Şükrüllah Karayel, yaptığı açıklamada, yetkililerden duyarlılık beklediklerini söyledi.

Muhtar Karayel, şöyle konuştu:

"Köyümüzde verici olmadığı için cep telefonları çekmiyor. 1,5 kilometre yürüyerek tepelere çıkıyoruz. Özellikle kadınlar, yaşlılar çıkamıyor. Hastamız olursa köyde normal bir hattımız var. Onu kullanıyoruz. O da bir gün çalışıp on gün çalışmıyor. Kışın elektrik olmadığı günlerde hastamız oldu mu gençleri tepelere yardım istemeleri için gönderiyoruz. O da olmazsa hastamızı ambulansa yetiştiremiyoruz."

8 yıl önce bir GSM firmasına sorunu ilettiği ve bu konuda yazdığı dilekçe örneklerinin yanında bulunduğunu belirten Muhtar Karayel, ancak girişimlerinin sonuçsuz kaldığını söyledi.

Karayel, "Başvurunun ardından firma yetkilileri, kış ayında ilçeye geldi. Anca,k ulaşım sıkıntısı nedeniyle köyümüze gelemediklerini belirttiler. Havalar düzelince yeniden aradık. Ancak bir daha gelmediler." dedi.

Köylülerden Mehdi Karayel ise, 4,5 G'nin ne olduğunu bilmediğini, sadece reklamlarda 4,5 G'yi gördüğünü söyledi.

Karayel, "Bizim tek sorunumuz şebeke. Şebekemiz olsun yeter. 4,5 G istemiyoruz. Telefonla konuşmak için tepelere çıkıyoruz. Kışın buraya çıkmak çok zor oluyor. Kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz." diye konuştu.

4 çocuğunun üniversitede, 1 çocuğunun da lisede okuduğunu söyleyen Mahiye Yıldız da, 7 aydır çocuklarıyla konuşmadığını söyledi.

Üniversitede abla ve abisinin okuduğunu söyleyen Evin Karayel, annesinin tepeye çıkamadığını, bu nedenle abisi ve ablasıyla telefonla konuşamadığını söyledi.

Karayel, "Telefonla konuşmak için tepeye çıkmamız gerekiyor. Kışın bu çok zor oluyor. Kar olduğu için, annem çıkamıyor. Üniversite okuyan abim ve ablam var. Annem onlarla konuşamıyor, hasret gideremiyor, iletişime geçemiyor. Köyümüze telefon şebekesi istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title