Haberler

    Yavuz Çetin, Yavuzfest'te Şarkılarla Anıldı

    1. Yavuz Çetin Gitar Festivali olan YavuzFest, yoğun bir katılımla 5 Temmuz tarihinde, yani dün, İstanbul Küçükçiftlik Park'ta gerçekleştirildi.

    Mahmut Saral - -

    Genç yaşta kaybettiğimiz önemli müzisyen Yavuz Çetin'in şarkılarla anıldığı festivalde birçok önemli isim sahne aldı. Etkinlik, yaklaşık 8 saat sürdü ve etkinlik alanı neredeyse tamamen doluydu. Festivale İstanbul dışından gelen müzikseverler de vardı.


    Festivalden notlar:


    - Öğlen saatleri çok sıcak ve güneş tepede olmasına rağmen alanda hatrı sayılır bir yoğunluk vardı. Saatler ilerledikçe konser alanı neredeyse tamamen doldu.



    - Konser alanında kurulan bir çadırda, Yavuz Çetin'in özel eşyaları sergilendi. Hayranları, sırayla ve birkaç dakika olmak üzere burayı gezebildi.


    - Sahneye çıkacak müzisyenler çok fazla olduğu için gruplar ortalama 15-25 dakikalık sahne süreleri aldı ve bu sürelerde 3-4 şarkı çaldı. Konser aralarında çalınan Guns N' Roses, Skid Row, Metallica, Europe, Bon Jovi, Cinderella ve AC/DC gibi grupların şarkıları ortamı daha da coşturdu.



    - Moğollar'ın Selvi Boylum Al Yazmalım'ı, Pentagram'ın da 1000 in the Eastland'i çalmaması dikkatlerden kaçmadı. Tamam, en azından ben bekliyordumdiyeyim. Ayrıca Teoman'ın da yalnızca akustik gitar ve mızıka ile şarkı söylemesi dikkat çekiciydi.


    - En çok eşlik edilen şarkılar: Gülpembe, Kara Sevda (Kurtalan Ekspres), Sözlerimi Geri Alamam (Bulutsuzluk Özlemi), Paramparça (Teoman) ve Bir (Pentagram).


    - Bu organizasyonun yapılmasında anahtar isimlerden bir tanesi Yavuzcan Çetin, yani Yavuz Çetin'in oğluydu. Gösterilen yoğun ilginin sonucunda bu festivalin daha büyüğünün önümüzdeki sene yapılması için uğraşacaklarını da duyurdu. Eh, öyleyse seneye görüşmek üzere!



    Etkinlikte yer alan isimler:


    Fuat Güner, Pentagram, Teoman, Ogün Sanlısoy, Bulutsuzluk Özlemi, Moğollar, Aylin Aslım, Kurtalan Ekspres, Pilli Bebek, Sahte Rakı, TT Blues Band, Yavuzcan Çetin, Batu Mutlugil, Batuhan Mutlugil, Akın Eldes, Tuncer Tunceli, Tanju Eksek, Alper Cengiz, Cenk Eroğlu, Gür Akada, Zafer & Tolga Şanlı, Volkan Başaran, Nikki Wild, Özgür Çalı, Serdar Öztop, Yavuz Darıdere, Burak Güngörmüş, Anıl & Batu Şallıel, Emre Önbayraktar.



    Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Mahmut Saral Yavuz Çetin İstanbul Teoman Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title