Haberler

Yapay Zeka, Evsizleri Tespit Edebiliyor

Güncelleme:

Los Angeles'ta evsizlik sorununu çözmek için kullanılan yapay zeka teknolojisi, evsiz veya evsizlik riskiyle karşı karşıya olan vatandaşları tespit ederek yardımların ulaştırılmasını sağlıyor.

Dünya genelinde birçok kentin en önemli sorunları arasında yer alan evsizlik, sürdürülen çalışmalara rağmen ciddiyetini korumaya devam ediyor. Kaydedilen gelişmelerle birlikte popülaritesini giderek arttırmakta olan yapay zeka, son zamanlarda yürütülen çalışmalara yeni bir soluk kazandırıyor. İşte detaylar

Yapay zeka, evsizleri kolaylıkla tespit edebiliyor!

Evsizlik sorununun ciddi boyutta yaşandığı kentlerden birisi olan Los Angeles, evsiz vatandaşları tespit edebilmek adına yapay zeka teknolojisinden güç almaya başladı. Evsiz veya evsizlik riskiyle karşı karşıya kalan aileleri tespit eden ve gereken yardımların ulaştırılmasını sağlayan teknoloji, söz konusu problemin çözümü için hükümete ciddi bir avantaj sunuyor.

Evsizlikle mücadelede kullanılan yapay zeka teknolojisi; acil hastane ziyaretlerini, psikolojik destek raporlarını ve kamu yardımı için yapılan başvuruları detaylı bir şekilde analiz ederek risk altındaki vatandaşları tespit ediyor.

Şarkı dinlemede devrim: Spotify'a ChatGPT dokunuşu!

Tespit ettiği riskleri resmi mercilere hızlı bir şekilde bildirerek vatandaşlara gereken desteğin kısa sürede ulaştırılmasını sağlayan yapay zeka teknolojisi, iki yıllık bir test süreci boyunca ziyadesiyle umut veren bir performans sergiledi.

Los Angeles'ta atılan bu yenilikçi adım sonrası edinilen ilk izlenimler, büyük ölçekli toplumsal sorunların bile teknolojik gelişmelerle birlikte çözülebileceği çıkarımına delalet ediyor. Beklentiler, bu alandaki çalışmaların sürdürüleceği ve diğer önemli sorunlar için de benzer yaklaşımlar gösterileceği yönünde seyrediyor.

Peki, sizler bu gelişmelerle ilgili olarak neler düşünüyorsunuz? Sizce söz konusu teknoloji, evsizlikle mücadelede kayda değer bir gelişim sağlayabilecek mi? Başka hangi problemler için benzer adımlar atılabilir? Görüşlerinizi bizlerle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Los Angeles evsiz Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

Real Betis Sevilla maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Real Betis Sevilla maçı şifresiz mi? Lyon Monaco maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Lyon Monaco maçı şifresiz mi? Ç.Rizespor Ankaragücü maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ç.Rizespor Ankaragücü maçı şifresiz mi? Trabzonspor Gaziantep FK maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Trabzonspor Gaziantep FK maçı şifresiz mi? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 28 Nisan Pazar günün maçları nereden izlenir? Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title