Haberler

    Uzaya Gönderilen Kapsülün İçinden Ne Çıktı?

    Bir Multimilyoner Uzaya Kapsülün İçinde Ne Gönderebilir? Cevabı Haberimizde Saklı...

    Spacex firmasının sahibi ünlü zengin Elon Musk'ın tasarımını kendi yaptığı uzay roketi Falcon 9, yine kişisel uzay gemisi Dragon kapsülü tarafından yörüngeye taşındı. Daha sonra Dünya'ya dönen Dragon, Pasifik Okyanusu'na düştü.

    Buraya kadar her şey normal görünse de Dragon'un geri toplanmasıyla aslında bu fırlatmadaki ilginçlik ortaya çıktı. Daha önceki test fırlatmalarında deneysel yükler denenmişti ancak bu sefer dönen kapsülün üzerinde bir yazı vardı; "Top Secret (Çok Gizli)."

    Musk daha sonra kapsülün içerisinde bir peynir tekerinin olduğunu açıkladı. ingiliz komedilerini yakından takip edenler peynirin Monty Python'daki bir skeçe gönderme olduğunu çoktan anlamışlardır. "Top Secret" yazısı ise Mel Brooks'un yönettiği Val Kilmer'ın oynadığı komedi filmi "Top Secret"a bir gönderme.

    Musk, NASA'nın da desteğiyle uzaydaki Uluslar arası Uzay Üssü'ne Dragon sayesinde kargo ve daha da ileride insan taşımayı hedefliyor.

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title