Haberler

    Uluslararası Uzay İstasyonu'nda Yaşayacak İlk Siyahi Kadın Olacak

    Güncelleme:

    Jeanette Epps, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda yaşayacak ilk siyahi kadın oldu... NASA astronotu Jeanette Epps, bir ilke imza atarak Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) uzun süreli yaşayan ve çalışan ilk siyahi kadın astronot olacak.

    Jeanette Epps, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda yaşayacak ilk siyahi kadın oldu... NASA astronotu Jeanette Epps, bir ilke imza atarak  Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) uzun süreli yaşayan ve çalışan ilk siyahi kadın astronot olacak.

    ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), astronotu Jeanette Epps'in bu hafta Boeing CST-100 Starliner uzay aracının mürettebatına katıldığını duyurdu.

    Uzay ajansı, Epps'in astronotlar Sunita Williams ve Josh Cassada ile birlikte ISS'de 6 ay yaşayacağını söyledi. Epps ise NASA'nın yaptığı duyurunun ardından yayınladığı videoda "İkisi de birlikte çalışmak için harika insanlar, bu yüzden görevi dört gözle bekliyorum" dedi.

    Epps, bir ilke imza atarak Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) uzun süreli yaşayan ve çalışan ilk siyahi kadın astronot olacak.

    JEANETTE EPPS KİMDİR?

    Epps, LeMoyne College'dan fizik alanında lisans mezunu oldu. Maryland Üniversitesi, College Park'tan, fen alanında yüksek lisans ve havacılık mühendisliği alanında doktora derecesine sahiptir.

    2009 yılında astronot sınıfına seçilmeden önce, Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) için yedi yıl teknik istihbarat subayı olarak çalıştı.

    1992'de astronot Mae Jemison, uzaydaki ilk siyahi kadın oldu. Mekik montaj uçuşları sırasında ISS'i altı Afrikalı Amerikalı astronot ziyaret etti, ancak hiçbiri uzun süreli mürettebat üyesi olarak istasyonda kalmadı.

    Kaynak: Space Mag Türkiye / Teknoloji

    NASA Haberler

    Bakmadan Geçme

    Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title