Haberler

Spotify, beklentileri aştı! İşte finansal rapor

Güncelleme:

Dünyanın dört bir yanından yüz milyonlarca abonesi ile en çok kullanılan dijital müzik servisi sağlayıcısı Spotify, 2023'ün üçüncü çeyreği itibariyle finansal raporunu paylaştı. Şirket, yakın zamanda zam yapmasına rağmen beklentilerin üstünde büyüme kaydetti.

Dünyanın dört bir yanından yüz milyonlarca abonesi ile en çok kullanılan dijital müzik servisi sağlayıcısı Spotify, 2023'ün üçüncü çeyreği itibariyle finansal raporunu paylaştı. Şirket, yakın zamanda zam yapmasına rağmen beklentilerin üstünde büyüme kaydetti. İşte ayrıntılar…

Spotify, beklentileri aştı! İşte finansal rapor

Spotify, geçtiğimiz aylarda Türkiye de dahil olmak üzere pek çok ülkede zam yapma kararı aldı. Bu fiyat artışı kimi ülkelerde gereğinden fazla bulunmuşken, ülkemizde ise makul olarak görüldü. Tabii bunu biz değil, kullanıcılar söylüyor.

Şirket, bugün yatırımcılar için paylaştığı finansal raporu ile dikkatleri üstüne çekmeyi başardı. Bu rapora göre Spotify'ın aylık aktif kullanıcı sayısı geçtiğimiz yılın üçüncü çeyreğine göre 456 milyondan yüzde 26 oranında artışla 574 milyona yükseldi.

Spotify, iPhone kullanıcılarına haftalardır çile çektiriyor!

Geçtiğimiz yılın üçüncü çeyreğinde 195 milyon olan abone sayısı ise yüzde 16 seviyesinde artışla 226 milyona ulaştı. En önemli kısım olan gelirde de önemli bir yükseliş var. Buna göre şirketin geliri yıllık bazda yüzde 11 artarak 3,4 milyar Euro'ya ulaştı.

Öte yandan brüt kar yüzde 26,4 artmışken, 32 milyon Euro faaliyet geliri elde edildi. Uzun bir süredir zarar eden şirket, üçüncü çeyrekte tekrardan kar etmeye başladı. Verilere göre şirketin yıllar içerisinde önemli bir başarı elde ettiğini söyleyebilmek mümkün.

Zira Spotify'ın aylık aktif kullanıcı sayısı 2020 yılının üçüncü çeyreğinde 299 milyon, toplam abone sayısı ise 138 milyondu. Tabii kullanıcı tablosu yukarı doğru ilerliyorken gelir tarafında bu tam tersi ilerliyordu. 2023 yılının üçüncü çeyreği itibariyle şirket, nihayet bu günleri geride bıraktı.

Spotify aylık aktif kullanıcı sayısı ve toplam abone sayısının yıllara göre değişimi şu şekilde;

Aylık Aktif Kullanıcı SayısıToplam Abone Sayısı2020 Q3299 milyon138 milyon2021 Q3365 milyon165 milyon2022 Q3433 milyon188 milyon2023 Q3574 milyon226 milyon
Q3 = Üçüncü Çeyrek

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Spotify Zam Teknoloji Finans Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title