Haberler

Sonsuzluk İşareti Nasıl Yapılır? PC, Mac ve Telefon İçin Kopyala Yapıştır Yöntemi

Güncelleme:

Sonsuzluk işareti bilgisayar klavyesinde bulunmadığı için birçok kişi nasıl yapılacağını merak ediyor. Bu yazıda PC, Mac ve telefonda sonsuzluk işaretini yapmanın yöntemlerini anlatacağız.

Sonsuzluk işareti matematikte sonu olmayan, edebiyatta ise ebedi (sonsuz) anlamına gelmektedir. Sosyal medyada sıklıkla karşımıza çıkan bu sembol bilgisayar klavyesinde bulunmadığı için birçok kişi "sonsuzluk işareti nasıl yapılır?" diye merak ediyor. Biz de bu yazımızda PC, Mac ve telefonda nasıl yapılır? anlatacağız. Ayrıca sonsuzluk işaretini kopyala yapıştır yapmak isteyenler için paylaşacağız.

Sonsuzluk işareti nasıl yapılır?

Windows bilgisayar klavyesinde sonsuzluk işareti yapmak için Alt+236 veya ALT+8734 kombinasyonunu kullanın. Yani ALT tuşuna basılı tutup Numpad'de sırasıyla 236 tuşlarına basın. veya ALT tuşuna basılı tutup Numpad'de sırasıyla 8734 tuşlarına basın. Mac'de Option + 5 kombinasyonu ile sonsuzluk simgesini yapabilirsiniz. iPhone ve Android telefonda sonsuzluk işareti yapmanın en pratik yolu kopyala yapıştır metodudur.

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title