Haberler

    Sap Üniversite İşbirliği Programı Türkiye'de 22 Üniversitede

    SAP Üniversite İşbirliği Programı’ndan Türkiye’de yararlanan üniversite sayısı 22 oldu.

    -

    SAP Üniversite İşbirliği Programı (SAP University Alliances), gençlerin profesyonel hayata kazandırılarak istihdamın en doğru şekilde desteklenmesi vizyonuyla Türkiye'de 2010 yılında hayata geçirildi. Yetişmiş insan gücünü desteklemek hedefiyle uygulanan ve Boğaziçi, Marmara, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Sabancı, Bahçeşehir, Özyeğin ve İstanbul Teknik Üniversitesi gibi Türkiye'nin saygın üniversitelerinin yer aldığı SAP Üniversite İş Birliği Programı'nın uygulandığı üniversite sayısı 22'ye ulaştı.


    SAP Üniversite İşbirliği Programı çerçevesinde, eğitim kurumlarının teknolojiyi kullanarak farklılaşmaları sağlanırken; gençlere kariyer ve iş olanakları anlamında yeni açılımlar kazandırılması hedefleniyor. Programa üye üniversiteler, derslerinde en güncel SAP sistemlerini kullanarak öğrencilerine interaktif bir eğitim ortamı sağlayabiliyor. SAP Üniversite İşbirliği Programı üniversite öğrencilerine SAP sertifikasyon programlarına daha kolay ve avantajlı olarak ulaşma fırsatı sunuyor. Gençler böylece Türkiye'nin önde gelen şirketlerinde kullanılan SAP teknolojilerini birebir deneyimleyip öğrenerek iş hayatına atılma imkanına sahip oluyor. Programdan üniversite bünyesindeki işletme ve mühendislik fakülteleri ile yönetim bilişim, enformatik bölümleri dahil olmak üzere bütün bölüm ve fakülteler yararlanabiliyor. Farklı fakültelerin ihtiyaçlarına göre kullanılabilecek programda, istenilen sayıda öğrenci sisteme bağlanabiliyor.


    SAP Türkiye Genel Müdürü Zeynep Keskin konuyla ilgili, "Ülkemizin genç nüfusu her geçen gün artıyor. Bu noktada SAP olarak kurumsal sosyal sorumluluk vizyonumuz doğrultusunda yeni neslin teknoloji alanındaki bilgi ve donanımlarını geliştirerek onlara yeni yetenekler kazandırmayı ve istihdam imkanları yaratmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda SAP Üniversite İşbirliği Programı'nın Türkiye'de 22 üniversiteye ulaşmış olması bizim için mutluluk verici. Yeni üniversite işbirlikleriyle de bu gururumuzu taçlandırmayı hedefliyoruz" diye konuştu.


    Haftanın 5 günü çağrı merkezi aracılığıyla danışmanlık desteğini de kapsayan program ayrıca belirlenen bir probleme yönelik fikir geliştirmek ve çözüm bulmak üzere Design Thinking Workshop, Innovation Workshop, girişimcilik yarışmaları, mentorluk desteği ve öğrenci akademi ortaklıkları gibi ek fırsatlar da sunuyor. SAP'nin bulut tabanlı online eğitim platfomu Learning Hub Student Edition ile birlikte öğrencilere SAP Akademi eğitimlerine ayrıcalıklı fiyatlarla ulaşarak SAP danışmanı olma imkanı da sunuluyor.




    Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Orta Doğu Teknik Üniversitesi Marmara Türkiye Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title