Haberler

    Parlayan Köpekbalıkları… Kopan Kafası Hareket Eden Deniz Kabuğu…

    Güncelleme:

    Dünya'dan iki yeni buluş... İkisi de denizde yaşayan iki farklı canlının ilginç görüntüleri...

    Dünya'dan iki yeni buluş... İkisi de denizde yaşayan iki farklı canlının ilginç görüntüleri...

    Bazı su altı canlılarının karanlıkta parladıklarını biliyorduk ama deniz biyologları Yeni Zelanda civarında yaptıkları çalışmalar sırasında ilk defa üç ayrı köpekbalığının daha karanlıkta parladıklarını keşfettiler.

    Bu üç köpekbalığını sırayla paylaşalım:

    Lucifer diye de bilinen blackbelly lanternshark…

    Southern lanternshark…

    Kitefin lanternshark…

    Belçika Université Catholique de Louvain ve Yeni Zelanda Su ve Atmosferik Araştırma Enstitüsü araştırmacılarının ortaklaşa yaptıkları çalışma herkesi şaşırttı.

    "DÜŞMANA KARŞI KAMUFLAJ"

    Köpekbalıkları zifiri okyanusun yüzeyindeyken aşağıdan bakılınca silüetleri oldukça belirgin.

    Bu köpekbalıkları fosforlu bir renkle ışıldayarak bu karartıyı azaltmayı başarmış. Fosforlu parıltı denizin dibinden gelecek saldırılara karşı korunmak için oldukça iyi bir kamuflaj.

    Bu araştırmaya göre 180 santimlik kitefin günümüzün bilinen en büyük fosforlu omurgalısı artık.

    Bir diğer canlı da Japon bilim insanlarının gözüne takıldı.

    Kafasını koparan kabuksuz deniz salyangozu…

    Amerika'da fotosentez yapanına rastlanan bu yumuşakça başka bir müthiş yeteneğe daha sahip. Şok edici ama gerçek yetenekleri de tıpkı kuyruğu koptuktan sonra yenilenen kertenkele gibi ama aslında daha ilginç çünkü ototomi sonrası (kafası koptuktan sonra) kafa hareket ediyor ve birkaç hafta içinde kalp ve diğer organlar da dahil bütün bir vücutla tamamlanıyor.

    Kafalarını vücutlarından neden ayırdıkları bilinmiyor. Parazitlerden kurtulmak için olabileceğini öneren bilim insanları bu deniz salyangozunun tıpkı bitkiler gibi güneşle ve ayrıca yosunla beslendiklerini ekliyorlar.

    Kaynak: Space Mag Türkiye / Teknoloji

    Yeni Zelanda Southern Belçika Lucifer Haberler

    Bakmadan Geçme

    SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title