Haberler

Nokia C32, Afrika'da HMD M-Kopa X1 olarak satışa sunuldu

Güncelleme:

Nokia, akıllı telefon sektöründe tekrar varlık göstermek için Afrika pazarında HMD M-Kopa X1 adıyla yeni bir model çıkardı. Şirketin adıyla ilgili tartışmalar ise devam ediyor.

Cep telefonu kavramıyla özdeşleşen ve bir zamanların efsane telefon üreticisi olan Nokia, akıllı telefon sektörüne geçemeyince adeta piyasadan silindi. Şirket, son dönemde ürettiği cihazlarla yeniden doğuş yolunda sinyaller verse de attığı adımlarla tartışmaların odağı oluyor.

Nokia C32, Afrika'da HMD M-Kopa X1 olarak sahne alıyor

2013 yılında akıllı telefon bölümünü Microsoft'a satan Nokia, 2016 yılında HMD Global çatısı altına girdi. O dönemden bu yana ürettiği modellerle belirli bir kitleye ulaşsa da Apple, Samsung, Xiaomi gibi yıldız isimlerin arasına bir türlü giremedi. Bu hedefini hala sürdüren Nokia, genelde alt düzey akıllı telefon şirketlerinde görülen bir girişime imza attı.

Geçtiğimiz şubat ayında sahne alan Nokia C32, Afrika pazarı için çatı şirketinin ismiyle modifiye edilerek HMD M-Kopa X1 ismiyle satışa sunuldu. Cihaz, donanım tarafında tamamen aynı kaldı. Tasarım olarak tek değişikliğin Nokia logosu M-Kopa koyulması gösterilebilir. Ayrıca cihazın alt tarafında yeni bir "Designed by HMD" logosu eklenmiş durumda.

46 yaşında ve bir Nokia 3310 kadar teknolojiye sahip: Fakat hala güncelleme almaya devam ediyor!

Çatı şirketinin Nokia ismini silip kendi ismini öne sürmesi, uzun zamandır dedikodu haline gelen "Nokia ismi akıllı telefon dünyasından silinecek mi?" dedikodularını yeniden alevlendirdi. Son olarak modelin özelliklerine bir göz atalım;

HMD M-Kopa X1 özellikleri

İşlemci: UNISOC SC9863A Ekran: 6.5 inç, kavisli HD+ LCD ekranBellek ve depolama: 3GB RAM+64GB depolama / 4GB RAM+128GB depolamaİşletim sistemi: Android 13Ön kamera: 8 megapikselArka kamera: 50 megapiksel + 2 megapikselBatarya: 5.000 mAh (10W hızlı şarj)

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Akıllı Telefon Afrika Nokia Teknoloji Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title