Haberler

    Nasıl Biz Onlara Ulaşamıyorsak, Uzaylılar da Bize Ulaşamıyor Olabilir"

    Güncelleme:

    Spacemag Türkiye'nin kurucusu Emre Ergül, "Emre Ergül'le Kozmoğrafya" programını internette yayın yapan, tüm Dünya'daki Türkçe konuşanlara hitap eden Radyo Gar'a taşıdı.

    Spacemag Türkiye'nin kurucusu Emre Ergül, "Emre Ergül'le Kozmoğrafya" programını internette yayın yapan, tüm Dünya'daki Türkçe konuşanlara hitap eden Radyo Gar'a taşıdı.

    Ergül'ün ikinci hafta konuğu tüm Dünya'daki astrofizik üzerine yayın yapan üniversitelerde başucu kitabı olarak kullanılacak olan "A Guide To Close Binary Stars" adlı kitabı kaleme alan astrofizikçi Osman Demircan oldu.

    Demircan en merak edilen soruya, "Uzaylılar var mı?"ya cevap verdi:

    "Samanyolu galaksisi çok büyük. 100 bin ışık yılı büyüklüğünde. 200 milyar kadar yıldız var. Bu yıldızların etrafında üçer beşer gezegen olsa… Bizimkinde 8 gezegen var. Gezegenleri bir yana bırakın, uydularda bile su katmanları var. Organik moleküller varsa, fiziksel şartlar da uygunsa, moleküllerin birleşmesiyle yaşam oluşabiliyor."

    ONLARI "TESADÜFEN" BULABİLİRİZ

    Osman Demircan.

    "Bilim insanları inanıyor, bir yerlerde yaşam olmalı. Şu anda bile 6 bin civarında gezegen keşfedildi. Bunlardan birçoğu Dünya'ya benziyorlar. Samanyolu dışında detay gözlenemiyor. Ama bizim galaksi içinde üstün medeniyetler olmalı. Bizden üstünler de olmalı, daha iptidai yaşam alanlar da olmalı."

    "Yıldızlar arası ortalama mesafe 10 ışık yılı. Yani bir yıldızdan diğerine gidebilmek için ışık hızıyla 10 yıl gitmek gerekiyor. Bu ışık hızının onda biriyle bile gidemiyoruz. Bugünkü teknolojimizle en yakın yıldıza 100 bin yılda gidebiliyoruz. ve 1000 kadar yıldızı ziyaret edersek ancak Dünya gibi bir gezegene rastlayabiliyoruz. 100 bin yıl dolaşacağız ki yakın yaldızlara bir medeniyete rastlayabilelim."

    "Bugünkü teknolojimizle başka medeniyetleri keşfetme imkanına sahip değiliz. Oraları dinleyemiyoruz bile."

    "O medeniyetler var, orada, olmaları gerekiyor, ama biz ulaşamıyoruz. Biz nasıl ulaşamıyorsak, galiba onlar da bize ulaşamıyor."

    "Belki bir gün tesadüfen anlamlı bir mesaja rastlayabileceğiz."

    Emre Ergül'le Kozmoğrafya, her Cuma TSİ 19.00'da internet radyosu Radyo Gar'da.

    MEHMET AÇAR'DAN EN İYİ UZAY FİLMLERİ TAVSİYESİ

    KOZMONOTLAR NEDEN LASTİĞE İŞER?

    Kaynak: Space Mag Türkiye / Teknoloji

    Osman Demircan Türkiye Radyo Haberler

    Bakmadan Geçme

    Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title