Haberler

    Mars'a Yerleşeceklere 68 Gün Ömür Biçildi!

    Güncelleme:

    Mars One projesi ile Mars'a yerleşecek olan olan ve aralarında Türklerin de bulunduğu kolonicilerin ne kadar hayatta kalabilecekleri ortaya çıktı.

    Kızıl gezegen Mars'a koloni kurulmasının planlandığı Mars One projesiyle ilgili yapılan bir araştırmaya göre Mars'a yerleşen insanlar 68 gün içinde ölmeye başlayacaklar. Massachusetts Teknoloji Enstitüsü öğrencilerinin hazırladığı raporda koloni için yetiştirilecek bitiklerin oksijen seviyesinin yükselteceği ve bunun da yangın riskini artıracağı belirtiliyor.

    EN FAZLA 68 GÜN

    Öğrenciler henüz nitrojen-oksijen dengesini sağlayacak bir teknolojinin icat edilmediğini söylüyor. Kabinlerdeki oksijen miktarı güvenli seviyede tutulması halinde bu sefer koloniciler açlıktan ölecek. Rapora göre Mars'a 2022-23 yıllarında ayak basacak insanların Kızıl Gezegen'de hayatta kalabilme süresi ise sadece 68 gün. Mars One adına konuşan yetkililer ise 10 yıl içinde pratiğe dökülmesi beklenen projenin "gayet uygulanabilir" olduğunu söylüyor. Yetkililer ilk gönüllü kolonicilere, biletlerin sadece gidişi kapladığı projenin en başında açıklamıştı.

    Kızıl Gezegen'e geri dönüşü olmayan bir yolculuğa çıkmak üzere gönüllü olan 200 bini aşkın adaydan yüzde 99.5'i elendi. İkinci tura kalan 6 Türk'ten 3'ü isminin açıklanmasına izin verildi.1058 aday arasında 4'ü kadın 6 Türk de var. 3 Türk isminin açıklanmasına izin verildi: Dr. Güler Ergun , Yasemin Higgins ve Ece Kabadayı.

    GERİ DÖNÜŞÜ OLMAYAN YOLCULUKTAKİ TÜRKLER

    Hollandalı girişimci Bas Lansdorp, en geç 2025'e kadar Mars'ta kalıcı bir insan kolonisi kurma amacıyla "Mars One" adlı kâr amacı gütmeyen bir örgüt kurmuştu. Mars'a gitmek için hemen her ülkeden, meslek ve yaş grubundan 200 bini aşkın aday başvurdu.
    "Mars One" projesiyle Mars'a geri dönüşü olmayan bir yolculuğa çıkmak için gönüllü olan 6 Türk arasından 3 kişi kimliklerinin açıklanmasına izin verdi. Dr. Norbert Kraft'ın resmi duyurudan önce Hürriyet'e yaptığı açıklamaya göre Mars One projesinde ikinci tura kalan Türk adaylar arasında şu üç isim kimliklerinin açıklanmasına izin verdi: Dr. Güler Ergun (34), Yasemin Higgins (43) ve Ece Kabadayı.

    İkinci tura kalan Dr. Güler Ergun, "Türkiye'den dört kadının seçilmesi bana gurur verdi ve çok mutlu etti. Atatürkümüzün ruhu da çok mutludur umarım" dedi.

    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
    500

    Yorumlar (2)

    Abdul Hansu:

    Ben size dusunup tutasiniz diye ogut veriyorum . YA rabbim akil fikir ihsan eyle

    2
    0
    yanıtYanıtla
    Nihat:

    Yasemin o nasıl soy isim la

    2
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title