Haberler

    Lg Yeni Ürününde Erteleme Yapabilir

    Ertelemenin arkasındaki neden nedir?

    Hasan Uğur Nayır - -

    LG'nin AP (Application Processor/Uygulama işlemcisi) pazarına ilk girişimi hayal kırıklığı oldu. Şirketin ilk yongaseti Nuclun adıyla geçen sene çıktı ve LG G3 Screen modelinde kullanıldı. Ancak işlemcinin ısınması ve kötü performansın dahil olduğu çeşitli konular hakkında birçok rapor yayınlandı. LG G3 Screen satışlarındaki düşüşün ana nedeni olarak Nuclun gösteriliyor.


    Kısa bir tarih dersinden sonra günümüze geri dönelim. LG uzun zamandır Nuclun 2 üstünde çalışıyor ve üstünde sıkı testler gerçekleştiriyor. En azından sızıntı bilgiler bu şekilde. Bu iyi bir haber. Ancak kötü bir haberim de var, son iddialara göre Nuclun 2 ertelenmeyle karşı karşıya. Bu rötarın nedenine birlikte bakalım.


    Güney Koreli şirket ne yapmaktan yana?


    Naver.com sitesinin Kore'deki kaynaklara dayandırdığı taze makalesine göre LG, gelecek sene Nuclun 2'yi planlanandan daha ileri bir tarihe atabilir. Bunun sebebi ise sistem çipine dahil edilecek olan LTE-A modem. Muhtemelen modem çipi de Intel'in XMM 7360 LTE-A çözümü olacak.


    XMM 7360, 450 Mbps indirme hızlarına ulaşabilen bir Cat. 10 modemi. Aynı zamanda Voice Over LTE (VoLTE), TDD ve FDD'yi bir yerde topluyor. Çift sim kart destekliyor.


    Nuclun 2'nin 16 nm üretim süreci ile 2016'nın ilk yarısında seri üretime gireceği iddia ediliyor. Tedarikçi ise Tayvanlı TSMC. Ancak orijinal rapora göre Intel alternatif olarak 14 nm üretiminde yer alabilir. Bu arada tedarik zinciri kaynakları TSMC ve Samsung'un Nuclun üretimini almak için bir süre mücadele ettiğini ileri sürdü. TSMC ve Samsung arasında büyük bir rekabet yaşanıyor. Eski olayları da ele alırsak bu iddianın doğru olma olasılığı var.


    Şimdiye kadar sızan verilere göz atarsak Nuclun 2'nin 4 çekirdeğini 2.1 GHz'de çalışan Cortex-A72, geri kalan 4 çekirdeğini ise 1.5 GHz'de çalışan Cortex-A53 oluşturuyor. Belki değişiklikler olabilir. Şimdilik söylenenler ve LG cephesinde yaşananlar bu şekilde. Yeni gelişmeler oldukça sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.




    Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Hasan Uğur Samsung Intel Lg Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title