Haberler

    Lg ve Samsung'tan Yeni Pil Çözümleri

    Güney Koreli devler neler yaptı?

    Hasan Uğur Nayır - -

    Güvenilir bir enerji kaynağı oluşturmak kolay bir iş değil. Pil teknolojisi diğer donanım bileşenlerine göre daha yavaş hızda ilerliyor. Yıllardır mobil cihazlarda görüdğüm de bu oldu. Ancak şirketler önemli yatırımlar ve Ar-Ge çalışmaları yaparak pik teknolojisini daha ileriye götürmek için elinden geleni de yapıyor. LG ve Samsung'un da pil konusunda önemli atılımları var. Neler olduğuna biraz daha göz atalım.


    Esnek piller


    Akıllı saatlerdeki sancılardan biri pil ömrü. Günün sonunda akıllı saati şarj etme gerçeğiyle karşı karşıyayız. Fakat sizlere iyi bir haberim var, LG ve Samsung pil teknolojisinde (Dünyanın en büyük pil üreticileri arasındalar) harika işlere imza atıyor ve daha da atacak.


    Seul'daki bir etkinlikte Samsung SDI, sadece 0.3 mm olan bir pil tanıttı. Bu pil çözümü oldukça esnek. Aynı zamanda Samsung akıllı saatler için bant şeklinde bir pil daha gösterdi. Bu pil ise 50.000 sefere kadar bükülmeye dayanıyor ve geleneksel pillere kıyasla %50 daha yüksek kapasiteye sahip. Şirket pillerin kolye tasarımında olan ürünlerde de kullanılabileceğini belirtti.


    Sırada ise LG Chem var. LG ise ikiye katlanabilir "Tel Pil" isminde bir çözümü ortaya çıkardı. Haziran ayında ise LG altıgen şeklindeki pili açıklamıştı. LG Chem'e göre her iki pil çözümü giyilebilir cihazlarda pil kapasitesini iki katına çıkarıyor. Esnek pillerin son tüketiciye sunulmasının biraz daha zaman alacağı söyleniyor. Ne zaman olacağını ise hep birlikte göreceğiz.



    Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Hasan Uğur Samsung Lg Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title