Haberler

    İnternetten Telefon Siparişi Verdi, Kutudan Salatalık Çıktı

    Bu kez Türkiye'den bir dolandırıcılık haberi. İnternetten alışveriş yaparken çok dikkatli olmalısınız. Ucuz denilen her yer güvenli olmayabilir.

    - Bazen yaptığımız haberlerimizde, ucuza tablet ve telefon almak isteyen, ancak bu durumdan faydalanan dolandırıcılar tarafından zor durumda bırakılan teknolojiseverlerden söz ediyoruz sizlere. Dün yaptığımız haberimizde de iPad satın aldığını sanan birinin kutuyu açınca bir yer karosuyla karşılaştığından söz etmiştik sizlere. Bugün de ülkemizden, benzer bir haberle karşınızdayız.

    Cihan Haber Ajansı'nın haberine göre Yusuf Kurnaz isimli bir teknolojisever, internet üzerinden cep telefonu siparişi verdi. Ancak eline ulaşan kutunun içinde, oyuncak bir telefon ve bir tane de salatalık bulunuyordu.

    Olayın ardından polise başvuran Kurnaz, giden 900 lirasından çok kutunun içinden salatalık çıkmasına kızdığını söyledi. Sitede yazan telefonu aradığında ise, ya yüzüne kapandığını ya da, "Niye salatalık çıkmış? Biz domates gönderdik." diye alay edildiğini aktardı.

    Muğla'nın Marmaris ilçesinde bir otelde cankurtaran olarak çalışan Kurnaz, internette rastladığı bir siteden kampanyalı cep telefonu almak istedi. "Hemen Satın Al" butonunu tıklayan Kurnaz'ı, beş dakika geçmeden siteden bir kişi aradı ve kampanyalı telefon konusunda ikna etti. Yusuf Kurnaz da sipariş verdi. Üç gün sonra bir kargo geldi. Açmadan önce 900 lira ödeyen Kurnaz, kutuda oyuncak bir telefon ve küçük bir salatalıkla karşılaştı. Gördüğüne inanamayan Kurnaz, kargo yetkilisinin de parasını geri vermemesi üzerine site ve kargo yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

    Giden parasından çok kutunun içinden çıkan salatalığa morali bozulan Kurnaz, "Hem dolandırıyorlar, hem de kendilerince espri yapıyorlar" dedi. Başkalarının da dolandırılmaması için davacı olduğunu belirten Kurnaz, kutudan çıkan salatalığı yedi.

    Kaynak: Cihan

    Teknokulis : http: //www.teknokulis.com

    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Cihan Haber Ajansı Türkiye Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title