Haberler

Intel ve ABD Hükümeti Arasında Yeni Çip Ortaklığı

Güncelleme:

Intel, ABD ordusu için mikroçip üretim tesisleri kurmak için ABD hükümetinden 4 milyar dolara kadar fon alabilir. ABD'nin yerli yarı iletken üretimini teşvik etme amacıyla yapılan bu ortaklık, ulusal güvenlik ve ekonomik rekabet açısından önem taşıyor.

Intel ve ABD hükümeti arasında yeni bir çip ortaklığına gidilmesi bekleniyor. Konuyla ilgisi hazırlanan raporlara göre Intel, ABD ordusu için mikroçip üretim tesisleri kurmak için ABD hükümetinden 4 milyar dolara kadar fon alabilir.

Intel, ABD'de mikroçip üretimi yapacak

Intel için ayrılacak söz konusu fon, ABD'nin yerli yarı iletken üretimini teşvik etmesinin bir parçası. Biden yönetimi, küresel çip endüstrisindeki rekabet gücünü artırmak amacıyla geçtiğimiz aylarda 52 milyar dolarlık Çip ve Bilim Yasası'nı onayladı. Yasadaki fonun önemli bir kısmı ise üretim tesislerine ayrıldı.

ABD Ticaret Bakanı Gina Raimondo, daha önce Intel ile yapılacak potansiyel bir projenin ulusal güvenlik yatırımı olacağının altını çizdi. Intel tarafından üretilecek yarı iletken mikroçip tesisleri; askeri ve istihbarat uygulamaları için mikroçip üretecek.

313121

ABD yönetiminin amacı ise Çin ile artan ekonomik savaşta geri planda kalmamak. ABD'nin bir ithalat kaynağı olarak Çin'e olan bağımlılığını azaltmak istiyor. Raporlara göre Çin ile yaşanacak bir aksaklık, ABD'nin yarı iletken ithalatının yüzde 60'ını etkileyebilir.

Sadece Intel için ayrılan 4 milyar dolarlık fon ise şimdiden bazı eleştirilere neden oldu. ABD'li senatörler, yerli çip üretim sektörünü çeşitlendirmek isteyen diğer şirketlere çok az fon bırakılacağından endişe duyuyor.

Intel ise henüz finansman görüşmeleri hakkında yorum yapmadı. Ancak potansiyel yatırım, hem ulusal güvenlik hem de ekonomik rekabet nedenleriyle yerli çip üretimine duyulan ihtiyacın altını çiziyor.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Intel Teknoloji Politika Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ayhan Gider kimdir? Milletvekili Ayhan Gider kaç yaşında ve nereli? SON DAKİKA: Deprem mi oldu? Ege'de deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak mı? Mülakat kaldırılacak mı? Bakan Tekin ne söyledi? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı şifresiz mi? Buse Naz Çakıroğlu kimdir? Buse Naz Çakıroğlu kaç yaşında, nereli? GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128112 29 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 29 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 29 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 29 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Nihal Candan röportajında ne dedi? Nihal Candan cezaevinden çıktı mı? Nihal Candan tahliye oldu mu? Nihal Candan'ın son hali! Resmi Gazete bugün (29 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 Mayıs afişleri! İşte en güzel Whatsapp, Facebook, Instagram HD, kaliteli 1 Mayıs kaliteli görseller ve resimler! 29 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title