Haberler

    İlk Yerli Navigasyon Sistemimiz: Yolbil

    TÜBİTAK desteğiyle Türkiye'nin ilk yerli navigasyonu geliştirildi. Üstün özelliklere sahip yerli navigasyon, yol tarifinin yanı sıra araç takip sistemi...

    - Yolbil Firması, 'Yeni Nesil Yolbil Projesi' ile navigasyon yazılımlarıyla yurt dışına aktarılan kaynakların yurt içinde kalmasını sağlamak ve daha önce denenmemiş bir alt yapı ile kurumsal çözümler de sunabilmek için başladığı çalışmalarda Türkiye'nin ilk yerli navigasyon kütüphanesini geliştirdi. Bu kütüphane günlük olarak kullanılacak standart yol navigasyonundan, 'körcül' desteği bulunan görme engelliler için navigasyona ve kurumsal çözüm üretebilen altyapıya kadar geniş bir yelpazeyi kapsıyor.

    Navisgasyonda yerli devrim başlatan 'Yeni Nesil Yolbil Bağlı Navigasyon Motorunun Geliştirilmesi' projesine TÜBİTAK tarafından TEYDEB 1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı kapsamında şimdiye kadar yaklaşık 150 bin TL destek verildi.

    TÜBİTAK destekli projenin yürütücüsü Emrah Yılmaz daha önce 'YolBil' adlı bir navigasyon çalışması yaptıklarını ancak bunun yeni gelişen akıllı telefon sektörü için yeniden yazılması gerektiği için TÜBİTAK desteğiyle tüm uygulamalarda kullanılabilir bir navigasyon kütüphanesi geliştirdiklerini söyledi. Amaçlarının yurt dışına aktarılan kaynakların yurt içinde kalmasını sağlamak olduğunu ifade eden Yılmaz, sistemin sadece araçlar için yol navigasyonu olmadığını çeşitli amaçlar için kullanılabileceğini belirtti.

    Haberin devamı için tıklayın.

    Teknokulis : http: //www.teknokulis.com

    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Türkiye Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title