Haberler

    Her Eve Azınlık Raporu Tarzı Yönetim Sistemi

    Azınlık Raporu'nda Siftahı Atılan Teknoloji Gerçeğe Dönüştü. İşte İlk Tanıtım Videosu.

    Çıktığı zamanlarda büyük sükse yaratan Azınlık Raporu (Minority Report) filmindeki bilgisayarlarda bulunan hareketle yönetim sistemini geliştiren John Underkoffler'ın kurduğu Oblong ındustries firması hayali gerçeğe dönüştürecek. Zira Underkoffler'ın amacı bu tip bir sistemi gerçeğe uyarlamak ve son kullanıcının hizmetine sunmak.

    Sistemin tamamına "G-Speak Spatial Operating Environment" adı veriliyor. Firma, TED konfrensında bu sistemi umuma tanıttı. Hareketsel komutlar bir dokunmatik ekranın üzerinde değil, bilakis havaya çiziliyor. Ayrıca şimdilik özel bir eldiven kullanılması gerekiyor.

    Ekrandaki nesneler sadece tekil bir sistemin içerisinde hareket ettirilmekle kalmıyor, aynı zamanda bir bilgisayardan diğerine de aktarılabiliyor. Bir nesneye zum yapıldığında sanal veri yığınları hakkında detaylı bilgiler ortaya çıkıyor.

    Underkoffler'a göre G-Speak teknolojisi şu an birçok büyük firmada ve üniversitede kullanılıyor; yakında kitle pazarına da sunulması bekleniyor. Underkoffler önümüzdeki beş sene içerisinde bir bilgisayar alan kişinin bu teknolojiye doğrudan sahip olacağından emin olduğunu söylüyor.

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Haberler

    Bakmadan Geçme

    Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title