Haberler

Google'ın başı dertte: Veri ihlali nedeniyle dava edildi!

Güncelleme:

Teknoloji devi Google, veri ihlali yaptığı gerekçesiyle dava edildi! Firmanın ihlal başına para cezasına ödemesi gerekiyor.

Teknoloji devi Google, kullanıcıların rızası olmadan veri ihlali gerekçesiyle Teksas başsavcısı tarafından dava edildi. Ülkede 2009 yılında çıkan daha ikinci kez bu davada kullanılacak yasa, ihlal edenlere ödemesi için para cezası veriyor. Peki, davanın odak noktasında neler var? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Davanın odak noktasında Google Nest, Google Asistan ve Google Fotoğraflar yer alıyor!

The New York Times gazetesinde yer alan habere göre Google, eyaletteki kişilerin rızası olmadan yüzlerini ve seslerini topladığı gerekçesiyle dava edildi. Davanın odak noktasında; Google Nest, Google Asistan ve Google Fotoğraflar yer alıyor.

Google Nest kamerası, yüzleri tanıma özelliğine sahip. Google Asistan, iletişim kurmak için altı kişiye kadar kullanıcılarının sesini kaydedebiliyor. Fotoğraflar ise kullanıcıların çektikleri fotoğrafları bulabiliyor.

Google'dan üzen haber! Reklam engelleme devri bitiyor mu?

2009 yılında çıkan yasa, Biyometrik Gizlilik Yasası olarak adlandırılıyor. Yasa, firmaların kullanıcıların bilgilerini almadan önce onları bilgilendirmesi ve izin alması gerektiğini belirtiyor. İlk olarak Şubat ayında kullanılan yasa, Meta'yı incelemek için kullanıldı. Facebook'un Yüz Tanıma özelliği, kullanıcıların etiketleme yapmasını kolaylaştırıyordu. Fakat bu fonksiyonun, insanların yüzlerini kaydederek veri ihlali yaptığı düşünülüyordu. Yasayı ihlal eden şirketler, ihlal başına 25.000 dolar ödeme yapmak zorunda kalıyor. Google veri ihlali dava sonucunda ise diğerleri için emsal olması bekleniyor.

Teksas başsavcısıdava ilgili yaptığı açıklamada şu sözleri dile getirdi:

"Google'ın, biyometrik tanımlayıcılar gibi çok hassas bilgiler de dahil olmak üzere Teksaslıların kişisel bilgilerini rastgele toplamasına müsamaha gösterilmeyecektir. Tüm Teksaslıların gizliliğini ve güvenliğini sağlamak için savaşmaya devam edeceğim."

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce veri ihlali konusunda teknoloji şirketleri incelenmeli mi? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

The New York Times Teksas Google Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title