Haberler

Dünyanın tek yüzer nükleer güç santraline yakıt ikmali başladı

Güncelleme:

Rusya'nın Pevek kentinde bulunan dünyanın tek yüzer nükleer güç santraline ilk kez nükleer yakıt ikmali işlemi başladı. Yakıt demetleri Akademik Lomonosov yüzer güç ünitesine yüklendi. İşlemler sırasında radyasyon güvenliği önlemleri alındı ve radyasyon arka planı ölçüldü.

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom'un bünyesindeki enerji birimi Rosenergoatom Concern A.Ş'den uzmanlar, Çukotka Özerk Bölgesi'nde yer alan Pevek kentinde bulunan dünyanın tek yüzer nükleer güç santraline ilk kez nükleer yakıt ikmali işlemini başlattı. İşte detaylar…

Dünyanın tek yüzer nükleer güç santrali için yakın ikmali başladı!

futureflow.life'da yer alan habere göre, Taze yakıt demetleri Akademik Lomonosov yüzer güç ünitesinin sancak tarafındaki iki reaktörden birine yüklendi. Daha önce Kuzey Deniz Rotası üzerinden Pevek limanına özel nakliye konteynırlarla getirilen yakıt demetleri derhal Akademik Lomonosov'a aktarıldı. Akademik Lomonosov için yakıtı, Rosatom'un Yakıt Şirketi TVEL'in bir kuruluşu olan Mashinostroitelny Zavod A.Ş üretti.

Yüzer nükleer güç santralinin Baş Makine Mühendisi Alexey Fedotov konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Nükleer yakıt ikmali işlemleri sırasında radyasyon güvenliği gereklerini yerine getirmek üzere tüm önlemler alınmıştır. Reaktöre yüklemeden önce 121 yakıt demetinin her biri sıkı bir onay kontrolünden geçti. Tüm düzenekler, uzmanlar tarafından kapsamlı bir şekilde incelendikten sonra otomatik vinç kullanılarak sırayla reaktöre yerleştirilecek."

Microsoft'un yapay zekası nükleerden beslenecek!

Yüzer Güç Santrali Nükleer Güvenlik Departmanı Başkanı ve Baş Fizik Uzmanı Maxim Shamambayev de konuyla ilgili olarak, "Bu çalışmalar sırasında yüzer güç ünitesinin bulunduğu bölgedeki radyasyon arka planı değişmedi, radyasyon arka planı Pevek için doğal olan seviyelerde ölçüldü" dedi.

Doğrudan su üstünde yürütülen yakıt ikmali işleminin bu yılın sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. Akademik Lomonosov'un solunda bulunan reaktör ünitesine bir sonraki nükleer yakıt ikmalinin 2024'te yapılması planlanıyor.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Rusya Rusya Çevre Enerji Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs MARMARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs MARMARAY bedava mı? 1 Mayıs ANKARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs ANKARAY bedava mı? 1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title