Haberler

    Dailymotion'a Erişim Engeli Sonucu Site Biz Türkler İçin Kapandı

    Popüler video sitesi Dailymotion.com’a iki ayrı mahkemeden yasak gelince, BTK bu siteye erişimin durdurulması talimatını servis sağlayıcılara iletti. İlk uygulama ...

    Popüler video sitesi Dailymotion.com'a iki ayrı mahkemeden yasak gelince, BTK bu siteye erişimin durdurulması talimatını servis sağlayıcılara iletti. İlk uygulama Ttnet'ten geldi, Dailymotion kapandı.

    Youtube ve vimeo'dan sonra en çok ziyaret edilen video sitelerinden biri olan Dailymotion hakkında alınan erişim engelleme kararları ikiye yükselince BTK site kapatma yoluna gitti.

    Ttnet kullanıcıları Dailymotion.com sitesine girmeye çalıştıklarında ekrana aşağıdaki mesaj gelmekte.

    Ulaşmaya çalıştığınız internet sitesi aşağıda sayılan mahkeme kararları ile erişime engellenmiştir.

    T.C.Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 24.03.2009 tarih ve 2009/25 sayılı kararı gereği erişime kapanmıştır.

    Adana 9. Sulh Ceza Mahkemesi'nın 08.11.2013 tarihli 2013/2422 D. İş ve / sayılı karar

    Dailymotion.com kapandı mı sorusunun yanıtı ise eğer Ttnet DNS'leri kullanıyorsanız evet kapandı şeklinde. Eğer DNS'lerinizi örneğin Google DNS olan 8.8.8.8 ya da 8.8.4.4 yaparsanız, Dailymotion.com adresine nasıl girerim sorusunu da yanıtlamış oluruz.

    Dailymotion.com sitesi için alınan mahkeme kararlarının nedenlerini ise şu an bilmiyoruz. Ancak görünüşe bakılırsa, BTK, Mart 2013'den kalma erişime kapatılma kararı ile Kasım ayının 8'inde alınan kararı birleştirerek, bu kararları eyleme dönüştürmeye başlamış. Bildiğiniz gibi BTK site kapatma kararlarında artık önce siteyi uyarma ve mahkeme kararlarına konu olan video içeriklerini kaldırtma yoluna gitmeyi tercih ediyordu. Demek ki Dailymotion.com BTK'nın söz konusu mahkeme kararlarına ya tepkisiz kalmış ya da yeterli gerekçe görememiş.

    Eğer Google DNS kullanmayı tercih ederseniz, bu kararları bypass edebilirsiniz, tabi şimdilik (BTK daha katı önlemlerler almazsa).

    Kaynak: PcExtra.com.tr / Teknoloji

    Google Ttnet Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title