Haberler

Bozuk para boyutunda ultrason cihazı üretildi!

Güncelleme:

Bozuk paradan biraz daha büyük boyutlara sahip ve dünyanın en küçük giyilebilir ultrason cihazı MIT mühendisleri tarafından yapıldı.

MIT (Massachusetts Teknoloji Enstitüsü) mühendisleri devrim niteliğinde bir buluşa imza attı. Boyutu 1 TL'den biraz daha büyük olan ultrason cihazı üretmeyi başardılar. Bu teknolojinin geliştirilmeye devam etmesi ve hayatımıza girmesi halinde tıp tarihinde önemli bir basamak taşı olabileceği belirtiliyor. İşte detaylar…

Eczaneden alınabilen minik ultrason cihazı!

Mühendislerin yeni geliştirdiği ultrason cihazı, hastanelerde EKG çekilirken vücudun farklı bölgelerine yerleştirilen minik yapışkanlara benziyor. Temel işlevi ise büyük versiyonu ile neredeyse aynı. Yani hastanın kalbinin, akciğerlerinin ve diğer derin organlarının yüksek çözünürlüklü görüntülerini alabilmek için vücut yüzeyine ses dalgaları gönderiyor.

Uygulaması ise oldukça basit. Üzerindeki jelatin çıkartılarak vücudun ilgili bölgesine yapıştırılıyor. Fakat deriye direkt olarak temas etmiyor. Çünkü etrafı ses dalgalarının cilt dokusunu daha kolay şekilde geçmesini sağlayan ultrason jeli ile çevrili.

Kellik tarihe karışacak! Bilim insanlarından yeni keşif

MIT mühendisleri yakın gelecekte projede kritik eşiğin aşılmasını beklediklerini söylüyor. Bu sayede hastalar eczaneden yara bandı alır gibi bu minik ultrason cihazlarını alabilecek. Fakat tek kullanım olduğunu belirtelim.

Zira belirtilene göre yaklaşık olarak 48 saat boyunca iç organların sürekli bir şekilde görüntüsünü çeken bu cihaz daha sonrasında işlevini kaybediyor. Belirttiğimiz gibi yaklaşık 48 saat boyuna insan vücuduna yapışık kaldığı için insan hayatını nasıl etkilediğini gözlemlemek için bir araştırma yapılıyor.

Burada gönüllülerden vücutlarının farklı bölgelerine yapıştırılan cihazlarla 48 saat geçirmeleri isteniyor. Bu süre içerisinde oturmak, kalkmak, koşmak, bisiklete binmek ve ağırlık çalışmak gibi farklı aktiviteleri yapmalarına izin veriliyor. Ortaya çıkan sonucun ise oldukça umut vaat edici olduğu söyleniyor.

Çalışma ekibinden Xuanhe Zhao şunları söyledi:

"Vücuttaki farklı yerlere uygulanan yapışkanların hayalini kurduk. Bu yapışkanlar, yapay zeka algoritmaları sayesinde görüntüyü istediğiniz akıllı telefona aktarabiliyor. Çevre mühendisliği ve giyilebilir teknoloji alanında MIT tarihine geçmeyi başardık."

İlgili videoyu izlemek için aşağıdaki bağlantıyı tıklayabilirsiniz.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title