Haberler

    Artırılmış Gerçeklik Firması Blippar, Türkiye'de

    Artırılmış gerçeklik konusunda dünyada isminden sıklıkla bahsettiren Blippar'ın Türkiye ofisi açıldı.

    Artırılmış gerçeklik konusunda dünyada isminden sıklıkla bahsettiren Blippar'ın Türkiye ofisi açıldı. Bu ofis, dünyadaki 10. Blippar ofisi.

    Basın lansmanı için İstanbul'da bulunan kurucu ortak ve CEO Ambarish Mitra, Blippar için Türkiye'nin önemli bir pazar olduğunun altını çizdi. Türkiye'deki genç nüfus, internet kullanımı ve cep telefonu pazarının gelişmişliği, Blippar gibi bir firma ve uygulama için bulunmaz nimet.

    Bugüne kadar Procter &Gamble, Pepsi, Nestle, Heinz, Coca-Cola ve L'Oreal, gibi pek çok büyük markaya hizmet veren Blippar firmasının CEO'su, İstanbul'da gerçekleşen Türkiye lansmanında şu ifadelere yer verdi: "Öngörülerimize göre 5 yıl içinde bilgiye ulaşmanın iki yolu olacak. Bir tanesi arama motorunda sözcük bazlı arama yapmak. Sözcük bazlı arama yapıldığında algılarımızla kısıtlı kalıyoruz. Yani iki kişi arama motorunda bir objeyi ararken kullandığı kelimeler nedeniyle çoğu zaman aynı sonuca ulaşamıyor. İkinci yol ise mobil cihazlar ile yapılan görsel bazlı arama. Cihazınızın kamerasını hakkında bilgi edinmek istediğiniz objeye veya görsele tuttuğunuzda direkt olarak bilgiye ulaşabileceksiniz. Bizim de ulaşmak istediğimiz nokta bu."

    Dünyada 50 milyondan fazla kullanıcısı bulunan Blippar'ın Türkiye CEO'su Zehra Öney de toplantıda yer aldı. Aynı zamanda Yeditepe Üniversitesi'nde mobil pazarlama üzerine eğitim görevlisi olarak çalışan Öney, Blippar Türkiye ofisinde birlikte gençlerle birlikte çalışmak istediklerini, Ar-Ge çalışmalarında genç fikirlere önem ve görev vereceklerini belirtti.

    Türkiye'de Blippar, Ülker, P&G, Yapı Kredi Bankası, İş Bankası, Akbank, Turkcell, Enerji Bakanlığı, BSH, Fenerbahçe, Defacto, Modagram, Nissan ve Eczacıbaşı ile farklı çalışmalara gitmiş durumda. Bu çalışmaların hız kesmeden devam edeceği de, Öney tarafından doğrulanan bir durum.

    Bu alanda çalışan bir başka firma da Sony ve SmartEyeglass isimli artırılmış gerçeklik gözlüğünü geçenlerde duyurdu.

    The post Artırılmış Gerçeklik Firması Blippar, Türkiye'de appeared first on Silikon Vadisi TV.

    Kaynak: SilikonVadisi.tv / Teknoloji

    İstanbul Türkiye Nestle Pepsi Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title