Haberler

Apple Formula 1 Yayın Haklarını Almak İstiyor

Güncelleme:

Apple, Formula 1 yarışlarının ve içeriklerinin küresel yayın haklarını almak için yılda 2 milyar dolar ödemek istiyor. Bu anlaşma, Formula 1'i spor yayıncılığında en pahalı kategorilerden biri haline getirecek.

Apple son yıllarda dijital yayın hizmeti Apple TV+'a oldukça büyük yatırımlar yaptı. Özel içeriklerin yanı sıra ABD'de MLS ve MLB liglerinin yayın haklarını satın aldı. Ancak şirketin spor dünyasıyle daha fazla ilgilendiği iddia ediliyor. Buna göre Apple, Formula 1 yarışlarının tek yayıncısı olmak için büyük bir teklif yapmaya hazır.

Formula 1 yarışları sadece Apple TV+'ta mı olacak?

Apple'ın Formula 1 yarışları için gaza bastığı bildirildi. Görüşmeler hakkında bilgi sahibi olan kaynaklara göre şirket, Formula 1 yarışlarının ve içeriklerinin küresel yayın haklarını almak için yılda 2 milyar dolar ödemek istiyor.

Bu anlaşmanın başarılı olmasıyla birlikte Formula 1, spor yayıncılığında en pahalı kategorilerden biri haline getirecek. Turnuva, şu anda dünya çapındaki mevcut yayın anlaşmalarından yaklaşık 1 milyar dolar kazanıyor. Ancak Apple, 2 milyar dolara tüm hakları almaya hazır olabilir.

3121321232

Apple'ın anlaşma yapısı için yenilikçi bir yaklaşım önerdiği bildirildi. Buna göre şirket, ilk aşamada yayın haklarının yaklaşık yüzde 25'i ile başlayacak. Bu oran, diğer medya kuruluşlarıyla sözleşmeler sona erdikçe artacak. 5 yıl içinde Apple, Formula 1 dijital dağıtımının tamamını kontrol edecek.

Teklifin en şaşırtıcı olan tarafı ise Apple'ın sabit bir teklifte bulunuyor olması. Anlaşmanın 7 yıl boyunca yılda 2 milyar dolara sabitleneceği iddia edildi. Bu da Formula 1'in yıllık gelirinde önemli bir istikrar sağlayacak.

Devasa teklif doğruysa, Apple'ın Apple TV+ için spor yayınlarına giderek daha fazla odaklandığını gösteriyor. Halihazırda MLB, MLS yayın haklarına sahip olan şirket, F1 belgeselleri de hazırlıyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Formula 1 Apple Spor Teknoloji Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title