Haberler

Android Yeni Sürüm Adı Belli Oldu

Google tarafından çıkarılacak olan Android yeni sürüm adı belli oldu.

Google tarafından çıkarılacak olan Android yeni sürüm adı belli oldu. Aylardır tartışılan yeni isim Nougat olarak belirlendi.

Google'ın geçtiğimiz ay düzenlediği I/O etkinliğinde Android'in yeni versiyonu olarak kısaltması N olan bir nesne düşündürmeye başlamıştı. Android kullanıcıları tarafından çeşitli tahmin yürütülmüş ve Nutella olacağı konusunda bazı ip uçları yakalamışlardı.

Şirket bugün Snapchat üzerinden Android N'in adını resmen açıkladı. Yeni Android sürümünün adı Nougat.

Türkçede koz helvası anlamına gelen Nougat aslında ülkemizde tüketilen yaygın bir tatlı türü. Google Android'in son çıkacakolan versiyonu için de bir tatlıismi kullanacağını kesinleştirdi.

Şu anda ikinci beta versiyonu kullanımda olan Android Nougat, Andorid platformuna birçok yenilik sunacak. Gelecek yeniliklerden en dikkat çekici olanları ise ekranı ikiye bölerek çok fonksiyonlu ( multi- tasking ) olarak çalışabilme ve gelişmiş bildirim ayarları olarak öne çıkıyor. Android'in yeni sürümü Nougat kullanıcılara Eylül ayında yayınlanması bekleniyor.

Berkay Eke /

Kaynak: Technosfer / Teknoloji

Nutella Google Teknoloji Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title