Haberler

2011'e Damgasını Vuran Olaylar

Digital Age, 2011'e damgasını vuran olayları Salih Memecan'ın çizimiyle kapağa taşıdı!

Salih Memecan, Digital Age dergisinin Şubat sayısı kapağı için Arap Baharı'nda sosyal medyanın rolünü anlatan bir karikatür çizdi. Derginin son sayısında ayrıca "Yeni Ticaret Kanunu", "Akıllı Ev Aletleri", "2012 Model Bankacılık" gibi ilginç konular yer alıyor.

Dijital iş ve kültür dergisi Digital Age, "Comandante Sosyal Medya" başlığı ile 2011 yılında sosyal medyanın Arap Baharı'ndaki rolünü işlediği konuyu, Salih Memecan'ın çizimiyle kapağına taşıdı. Sosyal medyanın devrimlerdeki etkisini ele alan karikatür, orta yaşın üstündeki nesillerin devrim denilince, Küba devriminin öncüsü Che Guevara'yı hatırlarken, genç nesillerin ise haberleşme ve eyleme geçme aracı olarak sosyal medyayı görmesine bir gönderme yapıyor. Kapak konusu kapsamında, sosyal ağların Arap Baharı süresince ne derece etkin kullanıldığını kronolojik bir şekilde derinlemesine inceleniyor.

Digital Age dergisi her yıl, bir önceki yılda dünyayı en çok etkileyen en önemli olayları Almanak olarak ele alıyor. Digital Age'in geçtiğimiz yıl yayınladığı Almanak sayısının kapağını Selçuk Erdem çizmişti. Selçuk Erdem, "2010, kuşların yılı oldu" esprisi ile "Angry Birds", Twitter ve tabletleri ön plana çıkarmıştı. 2011 Almanak'ı ise geçen yılın dijital gündemini ve dijital gündemin öne çıkan isimlerini okuyucularla paylaşıyor.

Derginin Şubat sayısında Doğan Online CEO'su Yenal Gökyıldırım ile yapılan röportajın yanı sıra 2012 yılında bankacılıkta yaşanacak gelişmeler, yeni ticaret kanununun e-ticarete etkileri, akıllı ev aletlerinin yükselişe geçmesi ve Fatih projesi konuları irdeleniyor.

Kaynak: Bültenler / Teknoloji

Salih Memecan Selçuk Erdem Teknoloji Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title