Haberler

14. İstanbul Bienali: Tuzlu Su

TUZLU SU: Düşünce Biçimleri Üzerine Bir Teori başlıklı 14. İstanbul Bienali'nin bir parçası olarak, İKSV ve İstanbul Modern Sinema işbirliğiyle bir film programı gerçekleştiriliyor.

14. istanbul bienali tuzlu su turkish player

TUZLU SU: Düşünce Biçimleri Üzerine Bir Teori başlıklı 14. İstanbul Bienali'nin bir parçası olarak, İKSV ve İstanbul Modern Sinema işbirliğiyle bir film programı gerçekleştiriliyor.

1 Ekim, Perşembe günü saat 13'te, Utah ve California'daki farklı mekanlarda çekilen manzara görüntülerinin Smithson'ın Jetty'si ve Ballard'ın öyküsüyle iç içe geçtiği Tacita Dean'ın 27 dakikalık filmi JG (2013) filmi gösterilecek.

Aynı gün saat 14'te, Marguerite Duras'ın yeni ile eski, mevcutla gaip arasında bocalayan, görüntü ile ses arasındaki boşlukların karakterlerin cinsel farklarının yarattığı yarıklarla hizalandığı olağanüstü bir deney filmi olan 45 dakikalık Atlantik Adamı (1981) gösterilecek.

Saat 15'te ise Guido wan der Werve'in mecazi anıtlar, ritüeller ve anma etkinliklerinin tarihsel olarak ebedileştirilmesini üç farklı yolculuk hikayesi üzerinden kışkırttığı 34 dakikalık filmi Numara On Dört, Ev (2012) filmi gösterilecek.

Ardından saat 16'da, Animasyonun ustası Hayao Miyazaki'nin bir Hans Christian Andersen klasiği Küçük Denizkızı'ndan esinlenerek yarattığı Küçük Deniz Kızı Ponyo (2008)filmi ve Chas Wyndham'ın Uçuşan adlı kısa filmi gösterilecek.

Günün son programı olarak ise saat 19'da, John Huston'ın, Herman Melville'in romanından uyarladığı  116 dakikalık yapıtı Moby Dick (1956) filmi ile birlikte William Raban'ın Manzara (1970) ve Rosalind Nashashibi'nin Bekar Makinaları: Bölüm 1 (2007)adlı kısa filmleri gösterilecek.

İleri günlerde size Bienal seçkisi olan bu filmlerle ilgili analizleri sunacağız. Detaylar için sitemizi zitaret edebilirsiniz.

Habere ulaşmak için- turkishplayer.com

Kaynak: Turkishplayer.com / Teknoloji

İstanbul Bienali California Teknoloji Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title