Haberler

Teknik öğretmenlerden kadro talebi -

Teknik ve Mesleki Eğitim mezunu bir grup öğretmen, öğretmen atamaları ve mühendislik tamamlama programında engeller olduğunu öne sürerek, engellerin kaldırılmasını talep etti.

Teknik ve Mesleki Eğitim mezunu bir grup öğretmen, öğretmen atamaları ve mühendislik tamamlama programında engeller olduğunu öne sürerek, engellerin kaldırılmasını talep etti.

Güvenpark'ta toplanan teknik ve mesleki eğitim mezunları, Milli Eğitim Bakanlığı önüne yürüdü.

Burada grup adına açıklama yapan Cengizhan Taşdemir, 28 Şubat sürecinde mesleki eğitime büyük bir darbe vurulduğunu öne sürerek, yaşadıkları mağduriyetin son bulması gerektiğini söyledi.

28 Şubat sürecinden bugüne kadar uygulanmayan 3795 sayılı kanununun yeniden uygulamaya konulduğunu hatırlatan Taşdemir, "Fakat yapı ressamlığı ve matbaa öğretmenliği gibi bölümler tamamlama hakkından yararlanamaması, mühendislik kontenjanlarının sınırlı olması ve mühendislik tamamlama programında aldığımız ve geçtiğimiz dersler sayılmadı. Almaya hak kazandığımız 'mühendislik' unvanına rağmen diplomalarımızda tamamlama eğitimi yazılması, mağduriyetimizi arttırmaktadır" dedi.

Mühendislik tamamlama eğitimi çalışmasının teknik öğretmenlerin mağduriyetlerinin giderilmesi açısından çok büyük bir adım olduğunu ifade eden Taşdemir, yaklaşık 100 bin teknik öğretmenin sorunun ortadan kaldırılabilmesinin Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'ten yardım beklediklerini söyledi.

Teknik ve Mesleki Eğitim fakülteleri için en büyük istihdam kaynağının Halk Eğitim Merkezleri olduğunu ifade eden Taşdemir, şunları kaydetti:

"Halk Eğitim Merkezlerinde uzun zamandır atama yapılmamakta. Teknik ve Mesleki Eğitim mezunlarının meslek liseleri, halk eğitim merkezleri, İş-Kur gibi kurumlara öğretmen atanabilmelerinin önündeki engelin kaldırılmasını ve unvan sorunlarının çözülmesini istiyoruz. 28 Şubat mağduru hak sahiplerine haklarının iade edilmesini talep ediyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

28 Şubat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (2)

fatih:

otomotiv öğretmenleri olarak önceki senelerdeki gibi sıfır atama görmek istemiyoruz.

0
0
yanıtYanıtla
murat:

Yapı ressamlığı öğretmenleri hala mağdurdur. yıllardır ünvan ve atama bekliyoruz fakat sesimizi duyan yok. Artık yeter. Bir şeylere dur deme vakti geldi.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title