Haberler

Tekirdağlı Hüseyin Pehlivan Güreş Şampiyonası

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Güreş Federasyonunun desteğiyle düzenlenen "Tekirdağlı Hüseyin Pehlivan 3. Güreş Şampiyonası" sona erdi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Güreş Federasyonunun desteğiyle düzenlenen "Tekirdağlı Hüseyin Pehlivan 3. Güreş Şampiyonası" sona erdi.

İsmet İnönü Spor salonunda düzenlenen ve 8 ilden 135 sporcunun katıldığı şampiyonada, dün tartıya çıkan güreşçiler bugün serbest stilde mücadele etti.

Güreşlerin ardından takımlar klasmanında İstanbul Pendik Belediyesi Güreş Takımı birinci, Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Güreş Takımı ikinci, Trakya Birlik Güreş Takımı da üçüncü oldu.

Şampiyona katılan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ'ın gururu olan Hüseyin Pehlivanın unutulmaması ve adının her zaman yaşatılması için bu müsabakayı düzenlediklerini söyledi.

Tekirdağ'ın adını bütün spor dalları ile duyurmaya çalışacaklarını aktaran Albayrak Şunları kaydetti:

"3.'sü düzenlenen şampiyonaya bu yıl, 8 ilden 16 takımın katıldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak bizim gururumuz Tekirdağlı Hüseyin Pehlivan. 14 yaşında güreşe başlamış, Bulgaristan'dan Tekirdağ'a göç etmiş, 9 defa arka arkaya, 13 defa Kırkpınar şampiyonu olmuş, Avrupa'da da ismini duyurmuş bir sporcumuz.

O'nun adını yaşatmaya çalışıyoruz. Büyükşehir olarak, diğer spor dallarında olduğu gibi güreş sporunda da katkı sağlamaya çalışıyoruz ve devam da edeceğiz. Tekirdağ'ın ismini futbol başta olmak üzere, diğer bütün spor dallarında duyurmaya çalışacağız. Bütün sporculara başarılar diliyorum."

Takımlara ödüllerinin verilmesinin ardından şampiyona sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

İsmet İnönü İstanbul Tekirdağ Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title