Haberler

Tekirdağ'da ticari plaka sorunu

Tekirdağ Belediye Meclisi, kentte durak hissesi ve ticari taksi plakası sorununa kalıcı çözüm bulmak için taksicilere bir durak hissesi ve plaka verilmesini kararlaştırdı.

Tekirdağ Belediye Meclisi, kentte durak hissesi ve ticari taksi plakası sorununa kalıcı çözüm bulmak için taksicilere bir durak hissesi ve plaka verilmesini kararlaştırdı.

Belediye Başkanı Adem Dalgıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ticari taksi plakalarının ve durak hisselerinin çok karmaşık bir hal aldığını, insanların bu işten rant elde etmenin peşine düştüklerini savundu.

Durak hissesi ve plakanın ayrı ayrı alınarak satışlar gerçekleştirdiklerini belirten Dalgıç, şöyle konuştu:

"Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana konuyla uğraşıyoruz. Durak hissesi ve plakanın ayrı ayrı alınarak satışlar gerçekleştirildiğini gördük. Örneğin, durak hissesi olan bir kişinin ticari plakası yok. Ticari plakası olanın da durak hissesi yok. Bunlar bir araya gelip çalışıyorlar. Şu anda yaptığımız düzenlemeyle taksici esnafına bir durak hissesi ve bir plaka vermek istiyoruz. Bu alınmış bir meclis kararı ancak bundan rahatsız olanlar var. Bu karara itiraz edenler var, hukuki süreç işliyor."

Dalgıç, konuyla ilgili basında asılsız haberler yer aldığını, yanlış haberler üretenler bulunduğunu belirterek, bu kişiler hakkında dava açacaklarını vurguladı.

Tekirdağ belediye sınırlarında taksi durak kaydı hakkı bulunan ve plaka almayan hak sahiplerinin yönetmelik hükümlerine uymak kaydıyla bir yıl içinde "T" serisinden plaka almaları, bu süre için de plakanın tescil edilmemesi halinde duraklardan isimlerinin iptal edilmesine karar verildiğini dile getirerek, tüm çalışmalarını yönetmelik ve ilgili kararlar doğrultusunda yürüttüklerini kaydetti.

-"Belediyenin uygulamaları yasal değil"-

Tekirdağ'da durak hissesi sahibi Canan Tatlı Filiz'in avukatı Ozan Kayahan ise Tekirdağ Belediyesi'nin "T" plaka ve durak hizmet yönetmeliğinde bir geçici madde koyduğunu söyledi.

Geçici maddeye göre, bir taksi plakasının durak hissesi yoksa, 31 Ocak'a kadar kendisine süre verildiğini ve bu süreçte durak hissesi alamadığı takdirde plakanın iptal edileceğini dile getiren Kayahan, "Bu durum taksi plaka mevzuatına açıkça aykırı. Burada, 200'e yakın taksi plakası ve durak sahibinin mağduriyeti söz konusu. Bu konularla ilgili hem belediyenin işlemleri hem de yönetmeliğin bahsettiğim maddesinin iptali konusunda davalar açtım" dedi.

Belediyenin bu yaklaşımının anayasanın pek çok maddesine aykırı olduğunu öne süren Kayahan, "En başta kazanılmış hak olarak, bir taksi plakası ya da bir durak hissesi var. Dolayısıyla bu sonradan çıkartılmış bir yönetmelik değişikliğiyle iptal edilemez. Bu durum anayasaya açıkça aykırı" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Adem Dalgıç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title